„A reușit imposibilul și a adus o nouă perspectivă familiei noastre!” Experiența unei femei care nu și-a pierdut speranța

Data publicării:
fertilizare_in_vitro_sanador_prof. Poiana Articol sustinut de SANADOR

Imposibilitatea multor cupluri de a obține o sarcină pe cale naturală se transformă adesea într-o adevărată provocare, la care se adaugă multe semne de întrebare și trăiri psiho-emoționale puternice. De aceea, dacă nu s-a putut concepe un copil după cel puțin 12 luni de contact sexual neprotejat sau după șase luni, dacă partenera are peste 35 de ani, atunci primul pas pe care ar trebui să îl facă cuplul este un consult de specialitate. Ulterior, medicul va recomanda o serie de analize și investigații specifice. În acest fel, se va stabili diagnosticul de infertilitate și ce anume a dus la apariția acesteia.

Cauzele infertilității pot fi multiple, însă de cele mai multe ori este determinată de o boală care afectează fertilitatea unuia sau a ambilor parteneri. În cazul femeilor, una dintre afecțiunile care duc la infertilitate este endometrioza.

Cu o astfel de problemă s-a confruntat și Mihaela, o pacientă care își dorea foarte mult un copil, dar sarcina nu se instala. În urma unui consult de specialitate, a primit diagnosticul de endometrioză, la care s-a adăugat și un miom uterin. Soluția terapeutică a fost o intervenție chirurgicală, efectuată de Conf. Dr. Nicolae Poiană, medic primar obstetrică-ginecologie și coordonatorul Centrului FIV SANADOR.

În 2018, am avut un diagnostic nu tocmai fericit de endometrioză și miom uterin, ambele probleme medicale fiind rezolvate printr-o intervenție chirurgicală realizată de domnul Conf. Dr. Poiană. Ulterior, după o evaluare clinică a stării de sănătate, domnul conferențiar a ajuns la concluzia că singura posibilitate prin care aș putea rămâne însărcinată este fertilizarea in vitro”, povestește pacienta.

Dorința puternică de a deveni mamă, întărită de întreg sprijinul soțului și al familiei, au determinat-o pe Mihaela să nu mai stea pe gânduri. A optat pentru una dintre clinicile specializate în reproducere umană asistată medical, a făcut toate analizele și investigațiile premergătoare procedurii de fertilizare in vitro (FIV) și a urmat cu încredere toate etapele acestei tehnici de reproducere umană asistată medical. Nu a fost ușor, dar a știut de la început că este pe mâini bune. Iar rezultatul nu a întârziat să apară. Visul de a avea un copil devenise realitate.

Pe durata procesului FIV, domnul Conf. Dr. Poiană a fost alături de noi atât din punct de vedere medical, cât și personal, ghidându-ne cu sfaturi și recomandări care ne-au ajutat să trecem mai ușor peste acea perioadă. La orice interacțiune cu dumnealui ne-a insuflat încredere și calm, prin maniera caldă și răbdătoare în care ne-a explicat și a performat întreg actul medical. Deși șansele de succes în cazul nostru erau reduse, domnul conferențiar Poiană a reușit imposibilul, aducând o nouă perspectivă familiei noastre”, mărturisește Mihaela.

Provocările nu au încercat să dispară nici pe perioada sarcinii. Femeia a fost diagnosticată și cu trombofilie, necesitând o monitorizare și mai atentă în toată acea perioadă.

Sarcina nu a fost nici ea lipsită de provocări, unul dintre diagnostice fiind cel de trombofilie. Dar, domnul conferențiar Poiană, cu un profesionalism desăvârșit, m-a ghidat pe parcursul lunilor de sarcină, asigurând în acest fel un parcurs normal și sănătos atât pentru mine, cât și pentru copil. Ca orice viitoare mamă am avut unele emoții, dar niciuna dintre ele nu a fost legată de nașterea propriu-zisă, pentru că alături de mine aveam un medic dedicat și devotat, împreună cu care am trecut peste obstacole care pe mulți i-ar fi descurajat. Acum, familia mea este mai numeroasă datorită domnului conferențiar Poiană!”, conchide Mihaela, care a reușit să aducă pe lume un copil sănătos, de care se bucură în fiecare zi.

Cuplurile cu probleme de fertilitate au acces la Centrul FIV SANADOR la toate investigațiile necesare pentru stabilirea unui diagnostic precis, cu rezultate de încredere, precum și la cele mai avansate tehnici de reproducere umană asistată medical, asigurate de echipe medicale supraspecializate și cu o vastă experiență, cu ajutorul unor echipamente medicale de ultimă generație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Descoperire neobișnuită pe șantierul unui spital din Iași. Erbiceni, unică în România...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Gwen Stefani, dezvăluiri despre cele mai dificile momente din viața ei: „Cum te aduni? A părut o a doua șansă...
Film Now
Reuniune surpriză în Beverly Hills. Cameron Diaz și Demi Moore, împreună la 21 de ani de la premiera...
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la mica recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
volkswagen shutterstock_1154271856
Angajații Volkswagen se oferă să accepte reducerea salariilor, cu condiția să nu fie închise fabricile din...
Digi Animal World
Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
Film Now
Matthew McConaughey, adevărul din spatele renunțării la comedii. Nici măcar o ofertă de 14,5 milioane $ nu...
UTV
Ethan Slater, iubitul Arianei Grande, a picat spectaculos la premiera filmului Wicked. Momentul viral care a...