Victor Ponta: Creșterea numărului de parlamentari este vina celor de la PDL

Data publicării:
10122 2012 20ponta 20vina 20pdl-37922

Premierul a mai spus că în raportul observatorilor OSCE alegerile s-au desfășurat în condiții normale.

„USL respinge blamul și critica pentru creșterea numărului de parlamentari. PDL și PP-DD, din calculele din acest moment, nu au câștigat absolut niciun colegiu, bonusul este alocat lor în baza deciziei Curții Constituționale din această vară.Creșterea numărului de parlamentari este vina absolută a celor de la PDL”, a declarat Victor Ponta.

Trei variante de schimbare a legii electorale

„USL va susține modificarea legii electorale, fie vorbim de majoritate de pură, fie vom reveni la listele mult hulite, dar care reprezentau în parlament voința electoralului, fie vorbim de sitesmul german.Sistemul acesta trebuie schimbat în 2013 pentru a nu ajunge pe finalul mandatului de parlamentari și să ne confruntăm cu aceeași problemă”, a adăugat el.

„Cred că trebuie să punem în viitorul cod electoral niște sancțiuni foarte clare pentru cei care din lipsă de responsabilitate ies înante de alegeri și anunță fraude și care afectează imaginea noastră ca țară democratică”, a mai spus Victor Ponta.

Totodată, premierul a adăugat că este hotărât să găsească soluțiaconstituțională pentru ca alegerile să se desfășoare în alte momente ale anului, pentru a evita situațiile de duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri