Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, marți, că o discuție a conducerii partidului cu fostul premier Dacian Cioloș ar fi o normalitate, precizând că acesta trebuie tratat "cu mult respect și seriozitate" fără a fi scos "țap ispășitor" pentru scorul obținut de liberali la alegerile parlamentare.
"Raportarea la Dacian Cioloș trebuie să fie una chibzuită, decentă și realistă. Eu cred că un om care aflat în fruntea Guvernului a contribuit prin măsuri guvernamentale la creșterea calității în educație, sprijinirea mediului de afaceri, la dezvoltarea agriculturii (...) care a avut și părți care puteau fi explicate mai mult în guvernare, trebuie tratat cu mult respect și seriozitate. O discuție cu domnul Dacian Cioloș ar fi o normalitate din partea PNL, însă de aici și până la a discuta președinția partidului e o distanță foarte mare și nu cred că trebuie distorsionată această relație pe care PNL ar putea să o aibă cu domnul Cioloș mergând spre ideea că domnul Cioloș preia PNL", a afirmat Turcan, la un post de televiziune, citat de Agerpres.
Ea a a mai spus că fostul premier își dorește o discuție cu conducerea partidului pentru a clarifica "anumite aspecte" din campania electorală.
"Eu cred că dacă PNL, cu un premier propus din afara partidului, cum era domnul Cioloș, s-ar fi concentrat mai mult pe soluțiile de guvernare, pe identificarea problemelor, pe atragerea oamenilor cu expertiză (...) rezultatul nostru ar fi fost cu totul altul. Nu vreau să-l scoatem țap ispășitor pe Dacian Cioloș", a adăugat Raluca Turcan.
În același timp, ea a arătat că, mai ales la baza partidului, există membri dezamăgiți de "modul ezitant" în care Dacian Cioloș s-a implicat în campania electorală.
"Eu întotdeauna m-am obișnuit să văd ce putea face PNL mai mult decât să caut factori externi. Asta nu înseamnă că nu mi-aș fi dorit în anumite momente să existe poziții mai tranșante din partea domnului Dacian Cioloș, dar în același timp PNL a înregistrat acest eșec la alegerile parlamentare din cauza unui mesaj confuz care a diluat identitatea PNL și care ne-a îndepărtat de oameni care structural sunt atașați de valorile liberale. Mă refer la profesori, medici, mediul de afaceri, oameni de cultură - segmente sociale care cred, structural, în libertate, competiție, inițiativă", a susținut liderul liberal.