Klaus Iohannis anunță o dezbatere electorală fără Viorica Dăncilă. Declarațiile făcute în conferința de o oră și jumătate
Președintele Klaus Iohannis a susținut miercuri seară o conferință de presă la sediul central al PNL. Este prima sa conferință de presă în campania electorală și prima susținută în afara Administrației Prezidențiale.
Principalele declarații ale președintelui:
După primul tur al alegerilor prezidențiale cred că este momentul să analizăm ce s-a întâmplat, ce credem că s-ar putea întâmpla.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Multumesc românilor care au venit în număr mare la vot. Mulțumiri speciale Diasporei, care s-a mobilizat în mod exemplar și în condiții mai bune, au avut la dispoziție, inclusiv la cererea mea, mai multe secții, trei zile de vot. Mulțumire specială celor care m-au votat pe mine.
Noul guvern Ludovic Orban a organizat impecabil partea care revine guvernului în organizarea alegerilor, nu am avut incidente notabile.
Alegerile din primul tur au fost o victorie pentru mine și o înfrângere pentru PSD, a fost cel mai prost rezultat al PSD din ultimii 30 de ani.
PSD, care de 30 de ani e o piedică în dezvoltarea României, iar în ultimii 3 ani au reușit să ne ducă pe toți într-o stare de aproape disperare. A guvernat împotriva românilor, a încercat să acapareze justiția, să legifereze pentru hoți.
Românii le-au dat câteva lecții pesediștilor. Sunt în curs de realizare a ceea ce am numit România normală, primul pas semnificativ s-a făcut în 26 mai, la alegerile europarlamentare și referendumul pe justiție.
Am dovedit că pot să coagulez forțele de dreapta și în acest fel s-a produs schimbarea de guvern.
În acești ani am dovedit că mă implic eficient pentru îmbunătățirea securității României. De la început am coagulat toate forțele politice pentru a asigura acel 2% pentru apărare.
Și la finalul mandatului am dovedit că pot să opresc PSD.
E o conferință de presă, nu asta este dezbaterea. De ce nu accept o dezbatere cu candidata PSD. Acum câteva minute am spus câteva lucruri despre PSD.
Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost prim-ministru dat jos prin moțiune de cenzură, a fost parte activă a tututor mârlăniilor pesediste, a sprijinit activ tentativele de acaparare a justiției. Asta a fost ușor de văzut, a fost o persoană foartă activă în a guverna împotriva românilor.
Doamna Dăncilă reprezentata unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor și acum în campanie electorală mimeaza candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare mare respect.
Nu accept o dezbatere cu astfel de persoană care reprezinta tot ce este mai rău în politica ultimilor ani din România. Nu pot să legitimizez comportamentul mizerabil al PSD din ultimii ani acceptând o dezbatere cu candidata PSD. Eu îmi doresc o Românie fără PSD și, ca să fiu bine înțeles, îmi doresc o Românie fără PSD în structurile de conducere. Eu lupt pentru o Românie normală, în conceptul meu nu este loc pentru un astfel de PSD.
S-a discutat mult despre dezbatere, despre rolul ei. Înțeleg perfect nevoia, dorința de a avea o dezbatere reală, așezată. Voi organiza eu, cu echipa mea, o dezbatere, marți seara, la care vor fi invitați să dezbată împreună cu mine, vor fi invitați formatori de opinie, jurnaliști.
Despre regrete:
Regret că nu am putut să terminăm mai repede faza PSD-istă, fiindcă România cu PSD la guvernare a pierdut nenumărate oportunități pe plan internațional, dar și oportunități economice care au fost ratate din cauza felului în care PSD a acționat.
Au fost ani complicați, pot să spun că am reușit în acești ani, cu toate că a guvernat PSD, să țin România pe linia euroatlantică. Am evitat crize profunde. Mi-aș fi dorit să lucrez cu un guvern care să lucreze pentru români.
Despre vacanțe și munca la Cotroceni:
O săptămână normală de muncă la Cotroceni arată diferit de la o săptămână la alta. De regulă începe luni și se termină vineri sau sâmbătă. Ziua începe dimineața și uneori se termină la 6 seara, alteori la miezul nopții.
E foarte interesant că lumea a urmărit sper, cu drag, că președintele lor poate să rupă câte o zi, câte o sâmbătă, câte o duminică. Am fost plecat în 5 ani în 3 vacanțe. Poate vă va surprinde, chiar dacă am fost plecat, am lucrat. Nu există concediu pentru președinte pentru că munca președintelui nu o poate face nimeni. Chiar când am plecat, mi-am luat mapa, pixul și am lucrat pe documente, pe telefon.
În ultimii 2 ani nu am mai avut vacanțe deloc pentru că am stat să păzesc România de PSD-ști.
Despre o eventuale pierderi de voturi din cauza lipsei dezbaterii:
Întrebare: Ați spus că nu vreți să participați la o dezbatere cu doamna Dăncilă. Nu vă temeți că vă va afecta din punct de vedere al votului?
Răspuns: Nu cred că mă va afecta, dar vă spun drept că am înțeles această nevoie de o dezbatere. Am explicat mai devreme de ce nu accept. Doamna Dăncilă a fost trimisă acasă de trei ori: la moțiune, la referendum și la alegeri. Pentru a suplini această dezbatere voi organiza eu una, care cu siguranță că aduce întrebări mult mai interesante și o atmosferă mult mai potrivită.
Despre activitatea DNA:
Întrebare: Situația abuzurilor de la DNA în perioada în care era doamna Kovesi șefă. De ce nu ați sancționat în mod public acele abuzuri?
Răspuns: Am considerat că lupta anticorupție este necesară și importantă. Am lăudat actitatea DNA și voi continua. Voi sprijini clar, ferm și declarat lupta anticorupție. Dacă au fost abateri acolo, atunci aceste lucruri nu mi se aduc mie la cunoștință. Există Inspecția Judiciară și este un organism constituțional care analizeaza aceste chestiuni, CSM, care este garantul independentei justiției. Acolo se discută, nu la Administația Prezidențială. Eu m-am exprimat politic penru lupta împotriva corupției.
Despre numirea lui Dăncilă premier:
Mi s-a prezentat o doamnă din PSD care a fost 10 ani europarlamentar și am bănuit că știe cum funcționează o democrație, care sunt valorile europene. Nu o cunoșteam pe doamna Dăncilă. Recunosc că a fost o mega-dezamăgire. Ca rezultat final, pot să spun că îmi pare rău, dar la momentul respectiv a fost o majoritate PSD ALDE puternică, nu putea fi contestată. Am declarat din 2104 că voi repsecta cutumele politice, voi respecta litera și spiritul Constituției. Majoritatea a propus un candidat care nu avea probleme penale. Nu am prevăzut evoluția ulterioară. Cred că nimeni din România nu și-a imaginat că așa vor decurge lucrurile.
Despre anunțul lui Kelemen Hunor că nu le va spune maghiarilor cu cine să voteze:
Eu contez pe votul maghiarilor și cred că majoritatea vor îțelege care este miza acestor alegeri. Am avut votul lor și în 2014 fără să existe o mobilizare expresă.
Despre aroganța lui Victor Ponta din 2014:
Întrebare: În 2014 ați declarat că Victor Ponta a mențiunt atitudinea arogantă, în 2019 când Dăncilă a lansat invitația la dezbatere ați spus că a fost o manevră PSD. Ce s-a schimbat?
Răspuns: Diferența este destul de mare, nu l-am acuzat atunci pe Victor Ponta de comportament anti democratic. În comparație cu doamna Dăncila, Victor Ponta a fost chiar un politician rezonabil. Din acest punct de vedere, greu de comparat. Aroganța lui Victor Ponta - el și-a trimis echipa de campanie peste ai mei, sunt unii de față aici, și a venit cu niște pretenții nenegociabile. Facem 4 dezbateri, mi-a spus și zilele. Am acceptat atunci totuși 2 dezbateri, care pe mine nu m-au ajutat și pe el nici atât. Asta despre utilitatea electorală a unor astfel de dezbateri. PSD s-a schimbat mult în rău de atunci și eu cred că nu m-am schimbat mult în rau, poate un pic in bine.
Întrebare: Vă considerati presedintele tuturor romanilor? Al tuturor celorlalti candidati?
Răspuns: Da. Am spus că vreau Romania fara PSD, adica fara politicieni PSD in functii de conducere. Nu inseamna ca sunt impotriva votantilor PSD. Eu ii respect si pe votantii mei si pe votantii altora, iar lupta politica pe care o duc nu este impotriva votantilor PSD. Este impotriva politicienilor PSD. Am dovedit in acesti 5 ani ca sunt presedintele tutoror romanilor, dar nu al tururor politicienilor din Romania. Sunt impotriva politicienilor din PSD care au incercat sa duca Romania catre o catastrofa.
Despre alegerile anticipate
Întrebare: Daca veti fi reales veti sustine alegerile anticipate?
Răspuns: Eu si cu PNL am fost primii care dupa caderea guvernului am spus da, alegerile anticipate sunt cea mai buna varianta pentru a rezolva impasul politic. Raman la aceasta optiune, da, alegerile anticipate sunt cea mai buna optiune.
Despre folosirea cuvântului „ghinion”, în urmă cu 5 ani:
Acea declarație a fost greșit interpretată și atunci, dar între timp constat că e o sintagmă care se folosește cu o intenție puțin glumeață, sper că nu s-a simțit nimeni jignit, nu am intenționat așa ceva.
Despre acuzațiile privind casele:
D-na Dăncilă este prost informată, eu nu am nicio problemă, nici în civil, nici în penal. Sunt 5 case, între timp una a fost eliminată. Această problemă a fost creată în 2000 de PSD pentru a fi folosită împotriva mea.Vă dați seama câtă inventivitate, în fiecare campanie au folosit asta. Am cumpărat casele legal și cinstit. Nu am avut niciodată un dosar penal, în sensul de a fi cercetat penal, nici pentru asta, nici pentru altele. Că cineva a scris o plângere către Parchet și ei trebuie să verifice e altceva. Nu am nimic de răspuns.
4 ani de la Colectiv. Ar trebui Arafat să rămână în Guvernul Orban?
Apropo de acel film, m-a răscolit puternic, a fost cutremurător. Știu cum m-am simțit atunci când a fost incendiul. Dacă acest film a apărut abia acum trebuie să fie verificat. Sper să se facă lumină. În ce-l privește pe Raed Arafat, premierul Orban și echipa lui vor face o analiză și vă vor da un răspuns:
Argument pentru a convinge oamenii care nu l-au votat:
Poate faptul că doresc să construiesc o Românie normală, că reprezint România în plan internațional, că am adus toți liderii europeni în inima României și le-am arătat fața frumoasă a României, poate faptul că voi lucra cu un guvern bine intenționat pentru a îmbunătți viața oamenilor, poate pentru că eu sunt convins că în România hoții trebuie să stea la pușcărie și nu în fruntea statului. Poate pentru că sunt un om care m-am dăruit 100% trup și suflet muncii de președinte.
Despre problemele romanilor
Întrebare: Care sunt cele 3 probleme mari ale romanilor?
Raspuns: Problemele mari ale romanilor sunt cele pe care le are orice european, un venit sigur, sa aiba prosperitate, sa fie aparat, sa stie ca traieste intr-o tara care ii sunt respectate drepturile. Romania lucrului bine facut s-a realizat in unele locuri chiar destul de vizibil, Romania s-a schimbat in ultimii cinci ani. Un exemplu: felul in care se manifesta societatea civila, romanii si-au dat seama ca vocea lor conteaza. Acesta lucru s-a vazut cel mai vizibil la protestele de la OUG 13, proteste la care am fost si eu de fata.
Intrebare: Cum le raspundeti romanilor din diaspora, spunand ca ar fi vrut sa va vada intr-o dezbatere la Madrid?
Raspuns: Nu am reusit sa merg la Madrid, la Roma, la Londra, dar m-am simtit foarte bine reprezentat. Rares Bogdan si Robert Sighiartau au umblat foarte mult si le multumesc acest lucru. Diaspora a fost si este importanta, in toate vizitele din straintate m-am intalnit obligatoriu si cu romanii si de fiecare data a fost o placere. Recunoasc ca ar fi o si mai mare placere daca am fi in stare sa facem Romania normala si sa se intoarca acasa.
Iohannis despre finanțe: „Este cutremurător ce dezastru au lăsat pesediștii”
Întrebare: Ce informatii v-a prezentat ministrul finantelor?
Raspuns: Aceste chestiuni o sa vi le spuna el, nu fac declaratii pentru el. Am convenit cu prim-ministrul sa ne intalnim destul de des pentru a discuta reciproc. Vreau sa stiu ce se intampla, ei vor sa ma informeze. Am avut discutii foarte bune. Pe ce am gasit este cutremurator ce dezastru au lasat pesedistii. O sa aflati de la ministru aceste lucruri. Vom gasi solutii si vom construi cu rabdare pe parcursul urmatoarelor luni conditii pentru o noua guvenare impreuna cu celelalte forte democratice.
Intrebare: La o discutie cu PNL ati discutat despre o demobilizare a romanilor. Aveti o strategie sa mearga romanii in numar mare mare la urne?
Raspuns: Aceasta dezbatere pe care vreau o organizez si alte intalniri, cred ca o sa-i convinga sa mearga in numar mai mare. In anumite judete participarea a fost relativ scazuta. Vom analiza care sunt cauzele. Numarul mare de romani care au mers la vot ma bucura.
Cine a fost cel mai bun președinte din ultimi 30 de ani?
Prefer să facă românii această evaluare, eroii alegerilor sunt întotdeauna românii, alegătorii cu ștampila în mână, îi las pe ei să spună.
Despre demiterea Codruței Kovesi:
Am avut mai multe discuții, ultima acum câteva săptămâni, când am felicitat-o pentru mandatul de procuror european. În rest sunt discuții care nu se fac publice. A fost un moment greu când am semnat acel decret, în continuarea unei decizii din păcate luate de CCR, un moment de care România nu a avut nevoie.
Întrebare: De aceea nu ați făcut personal anunțul?
Așa cum am procedat a fost rezonabil.
Ați făcut tot ce puteați pentru a împiedica dezastrul pe care spuneți că l-a lăsat PSD?
Sunt convins că am făcut tot, am avertizat, am adus soluții, PSD a ignorat cras ideea de predictibilitate în actul de guvernare. Ce avem acum e rezultatul unei guvernări eșuate, dezastruoase. PSD probabil că a vrut să demonstreze că poate să facă exact invers.
Despre relația cu guvernul:
Întrebare: Le-ați spus liberalilor că nu-i veți mai lăsa de capul lor?
Avem cu toții un guvern al României și da, recunsc că le-am spus că nu-i mai las de capul lor, e benefică cooperarea strânsă între președinte și guvern. Am avut deja o serie de întâlniri. Prima dată trebuie făcută curățenie, apoi trebuie luate lucrurile și făcute mai bine, asta așteaptă românii – și le vom face.
Cum va fi relatia cu Rusia
Intrebare: Care este abordarea fata de Rusia, care ar trebui sa fie pozitionarea Romaniei in contextul in care marile puteri europene refac puntile?
Raspuns: Relatia se inscrie in cea pe care am stabilit-o in CE pentru a avea o abordare comuna fata de Rusia. Comportamentul l-am clasificat ca fiind asertiv, Rusia este in situatia in care, dupa ce a ocupat Crimeea, duce tot mai multe forte in frontul pe care il numim estic, ei il numesc vestic. Relatia este afectata de sanctiunile stabilite pentru ocuparea Crimeei si pentru criza din Donbas. Politica noastra este una care a fost stabilita in linii mari cu partenerii europeni. Ne vom tine de aceasta linie.
Ce i-ar spune Iohannis electoratului PSD
Intrebare: Daca doamna Dancila ar fi in sala, ce ati intreba-o, ce i-ati spune?
Raspuns: Vi se pare arogant daca spun ca n-as intreba-o nimic?
Intrebare: Daca ar fi electoratul PSD?
Raspuns: Draga electorat PSD-ist, e bine asa? Nu? Atunci alege Iohannis!
Intrebare: Care este cea mai mare realizare a mandatului dvs.?
Raspuns: Pai, daca vreti cea mai mare e chiar ultima. Inlocuirea puterii pesediste cu una pentru romani, care este sublimata in guvernul Orban.
Intrebare: Presedintele ALDE vorbeste ca votul in tara sa fie ca in diaspora, pe 3 zile.
Raspuns: Nu am urmarit aceasta chestiune. Nu mi s-ar prea corect sa va raspund o chestiune pe asa mare amploare.
Iohannis: Nu m-am temut de suspendare
Întrebare: Acum 5 ani promiteati mai putine vorbe si mai multe promisiuni respectate. V-ati temut de suspendare? A reprezentat un obstacol in calea unor actiuni mai profunde?
Răspuns: Nu. In realitate, pentru un presedinte suspendarea este un joc facil si cu castig clar. De temut n-am avut de ce sa ma tem ba chiar ar fi fost etape care mi-ar fi convenit fiindca ar fi luat din elanul PSD. Suspendarile presedintilor nu cred ca sunt solutia la ceva, decat daca exista fapte grave. Dar asa ceva nu am avut in ultimii 30 de ani si sper ca nu vom avea. La noi suspendarea este facuta din masuri politicianiste, din decizii de partid. Mai degraba cred ca se sperie electoratul, chit ca nu are de ce. Un presedinte bine asezat in functie nu are de ce sa se teama de suspendare.
Întrebare: De ce nu v-ati implicat mai mult in activitatea guvernului? Cum ar fi cazul cu cei doi elefanti.
Răspuns: Asta cu elefentii recunosc ca mi-au iesit, i-am alungat. Nu este rolul presedintelui sa mearga in guvern si sa-l sperie. Poate sa vina sa lamureasca anumite chestiuni. De aceea am facut-o doar cand a trebuit.
Despre ridicarea MCV:
În următorul an se pot face multe, dar MCV nu va fi eliminat, după părerea mea. Și Bulgaria are încă MCV. Discuția e mai degrabă de ce a acceptat să spună Comisia că Buglaria a îndeplinit condițiile. La noi e clar de ce a fost acel raport. Recunosc că nu mi-a căzut bine când am aflat că această comisie care își încheie mandatul face o diferențiere crasă între România și Bulgaria, pe care noi nu o vedem chiar așa.
De ce nu a participat la ședințele CSM:
Dintr-un motiv foarte simplu: respect cu sfințenie independența justiției. CSM este creat pentru a respecta independența justiției. La guvern a fost o acțiune eminamente politică. Nu accept să meargă nimeni la CSM pentru a face acțiuni politice, nici eu. CSM va face până la urmă treburile așa cum se cuvine. Și eu am avut îngrijorări, dar sunt convins că CSM va acționa cum se cuvine.
De ce nu se mai fac sesizări de la instituții către DNA?
Este o chestiune pe care noul ministru de justiție o va prelua, îmi va prezenta o opinie și vom vorbi atunci.
Vă suflă cineva în cască?
Aici nu cred că... e totuși ciudat, mă bănuiți că fără copiuță nu merge? (râde) Nu cred că mă bănuiți.
Veți mai da o șansă PSD?
M-am învățat minte. Nu cred că PSD în viitorul apropiat va mai avea majoritate. Așa a fost situația parlamentară atunci și trebuie să începem de undeva să respectăm jocul democratic.
Dacă a vorbit cu Dan Barna:
Nu am avut această discuţie fiindcă acum mă concentrez pe turul 2. Voi avea negreşit o astfel de discuţie după alegeri, vom avea astfel de discuţii şi ne vom pregăti pentru următorul pas, care este, în funcţie de evoluţia politică, alegeri locale sau alegeri parlamentare anticipate.
Marțea neagră - Ponta vs. Dăncilă. Cum s-a apărat Iohannis la comparația cu 2013
Intrebare: Electoratul dvs, o parte, este nemultumit ca nu ati avut dezbateri, interviuri in primul mandat. Veti avea in al doilea mandat?
Raspuns: E o idee interesanta. O sa discut cu echipa.
Intrebare: In 2014 ati participat la o dezbatere. Martea neagra, 2013, premier Victor Ponta - atacul la justitie a fost o actiune democratica?
Raspuns: Martea neagra a fost o incercare penibila a guvernului PSD, a partii pesediste...
Intrebare: Domnul Ponta nu era pesedist?
Raspuns: ...a partii pesediste impreuna cu guvernul Ponta de a da OUG pe amnistie si gratiere. E o dorinta veche. Atunci martea neagra nu s-a transformat in ceva negru, fiindca PNL a intervenit clar si eficient si nu s-a facut nimic. Nu a fost decat o initiativa esuata.
Intrebare: Suspendarea presedintelui sub guvernarea Ponta, prin atacurile la multe institutii, a fost o actiune democratica?
Raspuns: Tin sa va amintesc si sunt convins ca va amintiti ca la vremea respectiva am spus din postura de primar al Sibiului ca aceasta actiune a fost o prostie. Ca a fost o lovitura de stat... au fost prea slabi, prea slabi de inger. Lucrurile s-a terminat destul de repede. Suspendarea in sine e inutila. Nu stiu cum s-a materializat. Le-am spus: fratilor, asta a fost o prostie.
Intrebare: De ce nu participati la o dezbatere cu Dancila, pentru ca pe Ponta puteati sa-l acuzati de acelasi lucru. Comportamente antidemocratice au avut amandoi, insa doar unuia ii reprosati. Cum convingeti electoratul si invocati acest argument pe care il puteati invoca si in 2014?
Raspuns: Nu l-am invocat. Nu il apar acum pe Ponta, insa pot sa spun ca sunt oripilat de stilul de guvernare din ultimii 3 ani.
Dacă va prezenta un bilanț al primului mandat:
La dezbaterea pe care o voi organiza marți vor fi probabil întrebări bine țintite și documentate și vom merge mai în profunzime. Dar și azi au fost întrebări bune.
Despre oferta lui Orban de a face o dezbatere cu Dăncilă:
Orban a spus că, dacă Dăncilă vrea să vorbească cu cineva, să vorbească despre dezastrul lăsat la guvernare, nu despre președinție.
Despre declarația lui Macron că NATO e în moarte cerebrală:
O afirmație foarte puternică, dar ne vom întâlni la început de decembrie în cadrul NATO și vom dezbate ce poate NATO să facă mai bine pentru toți aliații.
Cine a luat decizia de a nu participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă?
Aceste chestiuni nu se dau publicității, n-o să fac nici eu.
Despre „eșecurile” României pe plan extern:
Ridicarea vizelor SUA e un procedeu tehnic și se intră în procedura de Visa Waiver când rata de refuz este sub 3%. Pentru România rata este de 10%. Noi lucrăm la asta, lucrurile se vor îmbunătăți. În ceea ce privește Schengen și mandatul din Consiliul de Securitate al ONU, se datorează politicii catastrofale, diletante și neavenite făcute de conducerea PSD și Dăncilă și mentorul domniei sale, pe care nu-l numesc. Au crezut că nu contează justiția, ei trebuie să se profileze în politica externă și rezultatul a fost catastrofal. AM fost la un pas de Schengen și și de Consiliul de Securitate al ONU.
Cu ce gând pleacă la culcare omul Klaus Iohannis?
Cu gândul că mâine îmi voi continua campania și sper să conving cât mai mulți români să mă voteze.
Marți, Klaus Iohannis a anunțat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, dar va avea întâlniri cu jurnaliștii, cărora le va răspunde la întrebări.
„Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu”, a spus președintele, marți, argumentând că „Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”
- Etichete:
- pnl
- klaus iohannis
- alegeri prezidentiale 2019
- campanie electorala alegeri prezidentiale 2019
- klaus iohannis conferinta de presa
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News