Mircea Niță: „Ieșirea lui Traian Băsescu vine din perspectiva unui negociator, a unui specialist în mediere și comunicare și în imagine, pentru că punctele de vedere sunt complementare. Cred că România are nevoie de o armonie națională, de pace și echilibru. Personal, aș dori un discurs adaptat interesului național și să separăm oamenii de problemă”.
Valeriu Tabără: „Prima parte a intervenției, pe care am reușit să o văd, a fost una binevenită. Cealaltă parte este complementară și vine într-un anumit context. Era nevoie să fie reluate concluziile Consiliului”.
Petru Filip: „Prima parte a discursului a fost o prezentare tehnică cu lucruri care pot fi discutate din punctul de vedere al persoanei căreia îi revine rolul de câștigător în această negociere de la Consiliul European. În schimb, partea a doua a fost nu neapărat o surpriză. Concluzia pe care o pot trage este că, după alegeri, războiul va continua”.
Valeriu Todirașcu: „Eu sunt mai nou în politică. Din experiența mea, constat că ceea se discută la televizor, cu sau fără diplomație, nu prea îi interesează pe oameni. De jos, de acolo de unde stau cu alegătorii zi de zi, aud alte subiecte prioriatare: locurile de muncă și salariile”.