Florin Cîţu spune că anticipatele vor fi benefice pentru ratingul de ţară: "Nu umblăm cu minciuni"

Data actualizării: Data publicării:
florin-citu-govro
Foto: gov.ro

Ministrul demis al Finanţelor, Florin Cîţu, susține că alegerile anticipate vor avea un efect benefic pentru ratingul de ţară, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Ministrul citează un fragment dintr-un comunicat al Moody’s, care spune că un guvern care să abordeze provocările economice ar fi un element pozitiv pentru rating.

„Din primul moment am comunicat transparent şi permanent cu investitorii, agenţiile de rating, partenerii noştri instituţionali. Tot ce am anunţat este credibil. Nu umblăm cu minciuni. Planul nostru de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu şi comunicarea transparentă au început să aibă efecte pentru români. Dobânzile scad în fiecare zi. Un deficit bugetar mai mic înseamnă inflaţie mai mică şi dobânzi mai mici pentru români. Ieri, încă o veste bună pentru guvernul PNL. Agenţia de rating Moody’s spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de ţară", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul a mai menționat că la fiecare întâlnire cu investitorii a explicat de ce România are nevoie de alegeri anticipate şi citează un fragment dintr-un comunicat al agenţiei Moody’s care spune că un guvern proaspăt ales în urma anticipatelor ar putea „fi un element pozitiv pentru perspectiva de rating”.

„Dintr-o perspectivă de credit (rating – n.red.), organizarea alegerilor anticipate ar putea aduce implementarea unor noi politici guvernamentale. Un guvern proaspăt ales cu un mandat clar să abordeze provocările economice şi fiscale ar putea fi un element pozitiv pentru perspectiva de credit”, arată fragmentul citat de Cîţu din opinia Moody’s.

Agenţia de rating face referire la majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, care presupune un efort bugetar de 24 miliarde de lei în acest an (circa 2,4% din PIB 2020), de 51 miliarde de lei în 2021 şi de peste 80 de miliarde în 2022, potrivit Mediafax.

„Este cred primul exemplu în istorie când o ţară trece printr-o situaţie politică dificilă, cu o economie care a fost căpuşată de socialişti aproape un deceniu, dar care are susţinerea şi încrederea investitorilor, a agenţiilor de rating şi a partenerilor instituţionali din UE şi SUA”, mai afirmă ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cum arată Ștefan Hrușcă acum, la 67 de ani. Artistul este de nerecunoscut
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
Miliardarul Jeff Bezos se căsătorește: Nuntă fastuoasă, de 600 de milioane de dolari, în Aspen, pe...
Newsweek
O nouă creștere de pensie imediat după sărbători. Care vor fi noile venituri ale pensionarilor?
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Scarlett Johansson nu-și dorește ca fiica sa să afle acest lucru despre ea: „Mi-e atât de rușine”
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...