Florin Cîţu spune că anticipatele vor fi benefice pentru ratingul de ţară: "Nu umblăm cu minciuni"

Data actualizării: Data publicării:
florin-citu-govro
Foto: gov.ro

Ministrul demis al Finanţelor, Florin Cîţu, susține că alegerile anticipate vor avea un efect benefic pentru ratingul de ţară, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook. Ministrul citează un fragment dintr-un comunicat al Moody’s, care spune că un guvern care să abordeze provocările economice ar fi un element pozitiv pentru rating.

„Din primul moment am comunicat transparent şi permanent cu investitorii, agenţiile de rating, partenerii noştri instituţionali. Tot ce am anunţat este credibil. Nu umblăm cu minciuni. Planul nostru de a reduce deficitul bugetar pe termen mediu şi comunicarea transparentă au început să aibă efecte pentru români. Dobânzile scad în fiecare zi. Un deficit bugetar mai mic înseamnă inflaţie mai mică şi dobânzi mai mici pentru români. Ieri, încă o veste bună pentru guvernul PNL. Agenţia de rating Moody’s spune că alegerile anticipate au un efect pozitiv pentru rating-ul de ţară", a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul a mai menționat că la fiecare întâlnire cu investitorii a explicat de ce România are nevoie de alegeri anticipate şi citează un fragment dintr-un comunicat al agenţiei Moody’s care spune că un guvern proaspăt ales în urma anticipatelor ar putea „fi un element pozitiv pentru perspectiva de rating”.

„Dintr-o perspectivă de credit (rating – n.red.), organizarea alegerilor anticipate ar putea aduce implementarea unor noi politici guvernamentale. Un guvern proaspăt ales cu un mandat clar să abordeze provocările economice şi fiscale ar putea fi un element pozitiv pentru perspectiva de credit”, arată fragmentul citat de Cîţu din opinia Moody’s.

Agenţia de rating face referire la majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, care presupune un efort bugetar de 24 miliarde de lei în acest an (circa 2,4% din PIB 2020), de 51 miliarde de lei în 2021 şi de peste 80 de miliarde în 2022, potrivit Mediafax.

„Este cred primul exemplu în istorie când o ţară trece printr-o situaţie politică dificilă, cu o economie care a fost căpuşată de socialişti aproape un deceniu, dar care are susţinerea şi încrederea investitorilor, a agenţiilor de rating şi a partenerilor instituţionali din UE şi SUA”, mai afirmă ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
De ce nu s-au mai întors oamenii azi pe Lună, deși acum peste 50 de ani s-a putut: adevărul din spatele...
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, reacție după ce Silviu Prigoană a fost înmormântat în secret: „Sunt în stare de șoc!”
Pro FM
Iubita lui Julio Iglesias Jr., trup de zeiță într-o rochie scurtă, cu un decolteu imposibil de ignorat. Fanii...
Film Now
Ellen Pompeo, pe străzile din LA, într-o zi obișnuită, când nu îmbracă uniforma medicală în serialul „Grey's...
Adevarul
Ce trebuie să știm despre pornirea motorului în sezonul rece. Sfaturi esențiale pentru șoferi de la Titi Aur
Newsweek
400.000 pensionari iau 1.800 lei în plus la PENSIE în decembrie. Ministrul muncii zice cine ia banii
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
Leonidele, o noua ploaie de meteori în noiembrie 2024. Când se poate observa pe cer fenomenul astronomic. Foto Shutterstock
Leonidele, o nouă ploaie de meteori în noiembrie 2024. Când se poate observa pe cer fenomenul astronomic
Digi Animal World
Ce fel de stăpân de câine ești? Oameni de știință au descoperit trei categorii de proprietari
Film Now
Cum a reacționat Dwayne „The Rock” Johnson când o femeie i-a spus că are cancer în stadiu terminal. Imaginile...
UTV
Celine Dion si Jennifer Lopez au stralucit pe scena show-ului aniversar Elie Saab in Arabia Saudita – 45 de...