„Demisia lui Crin Antonescu nu rezolvă decât o problemă personală. O problemă de orgoliu rămasă nerezolvată din vara anului 2012, când, la fel, într-un mod hazardat şi deplasat, domnul Antonescu şi-a pus cariera politică pe masa de poker. Acum nu ajută partidul cu nimic această demisie a domnului Antonescu”, a spus jurnalistul.
Cristian Tudor Popescu spune că este necesară schimbarea candidatului la preşedinţie a PNL-ului cu Klaus Iohannis, dar că nu i se pare o soluţie ca Iohannis să devină şi preşedintele PNL.
„Pentru că nu are niciun pic de experienţă în conducerea acestui partid. Ori structurile din teritoriu ale PNL-ului sunt greu de controlat, baronii PNL sunt greu de controlat, ori, ca domnul Iohannis să şi reuşească să stăpânească PNL-ul şi să şi candideze la preşedinţie acum, mi se pare o sarcină dificilă, dacă nu imposibilă. Ar fi fost mai bine pentru partid ca domnul Antonescu, fără declaraţii bombastice cu care s-a eroizat în campanie, să fi rămas preşedintele partidului, controlând în continuare structurile şi domnul Iohannis să devină candidat la preşedinţie al partidului”, a spus jurnalistul.
Întrebat dacă acest gest ar putea să vină în logica întăririi partidului, Cristian Tudor Popescu a spus: „Da, vine în logica întăririi mortului. Când se scoate mortul din casă, el este întărit. Cam aşa a fost întărit PNL-ul. Este o demagogie jalnică. Partidul nu a ieşit deloc întărit, ci este într-o situaţie dificilă, comparabilă cu cea din 1992, când domnul Câmpeanu, pe atunci preşedintele partidului, a avut geniala idee de a-l propune pe Regele Mihai candidatul la preşedinţie al PNL, cu rezultate catastrofale pentru partid”.
Întrebat ce crede despre demisia lui Klaus Iohannis din funcţia de prim vicepreşedinte al partidului PNL, pentru rezultatele slabe înregistrate la alegerile europarlamentare de la Sibiu, şi dacă acesta mai poate să repezinte partidul şi să fie candidat la preşedinţie, Cristian Tudor Popescu a spus că este greu de spus, pentru că nu au soluţie.
„Dacă domnul Iohannis a luat această decizie, este ciudat, după ce îţi dai demisia din funcţia de prim vicepreşedinte, odată cu Crin Antonescu din cea de preşedinte, e mai greu să candidezi în calitate de lider al partidului. Este o lovitură dură pentru PNL, nu văd pe cine altcineva ar putea PNL acum, în ceasul al unsprezecelea timpul deja s-a scurs. Pe cine să mai propui acum candidat la preşedinţie? O altă mare problemă...”
Crin Antonescu a declarat astăzi că, în calitate de preşedinte al PNL, îşi asumă rezultatul de 15% obţinut de partid la alegerile europarlamentare, pe care l-a calificat ca fiind „un eşec”. „Îmi voi ţine cuvântul şi voi demisiona din fruntea PNl”, a anunţat el pe Facebook.