Premierul Marcel Ciolacu cere schimbarea legislației, pentru ca firmele care funcționează fără autorizație și fără avize, cum a fost cazul depozitului GPL de la Crevedia, să răspundă și penal. Astfel, spune el, ar putea fi evitate noi tragedii. El a anunțat și ce ajutoare vor primi rănții și familiile afectate de exploziile devastatoare.
„Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2.000 de lei pentru un însoțitor al victimelor internate în țară. Ajută și persoanele singure și familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 de lei și ajung la 10.000 de lei de familie, în funcție de cât de afectată este locuința”, a anunțat Ciolacu.
Guvernul a decis să plătească toate cheltuielile în ceea ce privește transportul, cheltuielile forfetare pentru însoțitorii pacienților transferați în străinătate, a mai spus premierul.
El a transmis condoleanțe familiei celei de-a treia victime decedate în urma exploziilor devastatoare.
„Văd că a pornit în forță și controlul la benzinării, cisterne și depozite de carburant, cu accent special pe cele 1.300 de puncte de alimentare cu GPL. Fac un apel și cer tuturor instituțiilor implicate să aplice legea cu strictețe și oriunde găsesc nereguli, să ia măsuri ferme”, a spus Ciolacu.
„Toți acești așa-ziși patroni care fac zeci și sute de milioane de euro provocând tragedii de proporții nu au ce căuta în mediul de afaceri din România. Trebuie să schimbăm și legislația, astfel încât cine nu are autorizație de funcționare, mai ales pentru activități cu risc major, să răspuundă și penal. În acest moment, doar plătesc o amendă și-și văd liniștiți de treabă, adică produc alte drame”, a continuat el.
Editor : M.B.