Poliţiştii din Argeş au făcut, miercuri, o percheziţie la domiciliul bărbatului din Rucăr suspectat că şi-a sechestrat cinci ani concubina, aceasta fiind salvată după ce a trimis educatoarei copilului un bilet. Din casă au fost ridicate mai multe sisteme informatice de supraveghere, iar bărbatul a fost dus la audieri, fiind acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal şi violenţă în familie, scrie News.ro.
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au făcut, miercuri, o perchezitie domiciliară la un bărbat de 37 de ani, din comuna Rucăr, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi violenţă în familie.
”În urma perchezitiei au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor mai multe sisteme informatice. Bărbatul a fost adus la sediul Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr pentru audieri”, au transmis poliţiştii din Argeş.
Cazul a ajuns în atenţia autorităţilor la mijlocul săptămânii trecute, când poliţiştii au fost anunţaţi că femeia, în vârstă de 33 de ani, din judeţul Iaşi, a trimis la grădiniţă, în pacheţelul cu mâncare al fiicei sale de cinci ani, un bilet în care cerea ajutor, susţinând că este sechestrată de către tatăl copilului.
Surse locale au declarat că relaţia dintre cei doi a început în urmă cu şase ani, când s-au cunoscut pe internet. Femeia avea doi copii dintr-o relaţie anterioară, însă i-a lăsat pe aceştia tatălui lor şi s-a mutat la Rucăr, împreună cu concubinul, care lucrează ca şofer.
La scurt timp, conform declaraţiilor femeii, acesta a început să îi interzică să mai iasă singură din casă şi să ia legătura cu cei din exterior.
Când poliţiştii au ajuns acasă la femeie au constatat că aceasta are semne vizibile ale violenţelor fizice la care era supusă şi au ridicat-o imediat din locuinţă. Atât ea, cât şi fetiţa de cinci ani au fost internate într-un centru social administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş.
Într-un interviu acordat reporterului Digi24, bărbatul a declarat că și-a sechestrat concubina...„din milă”.
-Aveți ceva ce să vă reproșați?
-Îmi reproșez faptul că poate nu trebuia să fiu atât de milos și să îmi calc pe milă și să-i dau drumul să plece la momentul potrivit. Din mila pe care am avut-o și...
-Ați spus că nu ați sechestrat-o, de ce folosiți expresia „să-i dați drumul”?
-Să-i dau dumul să plece, s-o las, pentru că...
-N-ați oprit-o?
-N-am oprit-o. Să îi dau eu drumul eu, din voința mea. Dacă îi zic „te rog frumos, pleacă din casa mea”, pleacă automat. Nu m-a lăsat inima să o las să plece.