A aşternut pe hârtie povestea infernului de acasă şi a ascuns biletul în cutia cu mâncare a fetiţei de grădiniţă. A fost singura soluţie prin care o femeie de 34 de ani spune că a putut să ceară ajutor şi să scape de umilinţele pe care le îndura acasă din partea soţului ei. Educatoarea copilului a citit biletul şi a anunţat Poliţia. Femeia şi fata ei au ajuns într-un centru de protecţie a victimelor violenţei domestice.
-Te rog frumos să mă ierţi pentru toate cuvintele pe care ţi le-am adresat azi!
-Mai tare, că nu se aude!
-Te rog frumos să mă ierţi pentru toate cuvintele pe care ţi le-am adresat azi!
-OK!
Aşa arată unul dintre momentele de umilinţă la care era supusă femeia, în vârstă de 34 de ani. Şi-a cunoscut cuncubinul pe internet, acum şase ani. S-a mutat la el acasă, iar în 2013 s-a născut copilul lor. Femeia a povestit că naşterea fetiţei a fost pentru ea începutul calvarului. Tatăl copilei o bătea regulat, o umilea, îi luase actele de identitate şi o ţinea sechestrată în casă. Femeia spune că gelozia l-a făcut pe bărbat să instaleze chiar şi un sistem de supraveghere video, în locuinţă.
Pe 3 octombrie, femeia şi-a pus toate speranţele în biletul lăsat în pachetul cu care fetiţa ei a plecat la grădiniţă. A fost biletul ei spre libertate. A ajuns, cu tot cu copila ei, într-un centru pentru victimele violenţei domestice. Concubinul femeii e cercetat în libertate, pentru violenţă domestică şi lipsire de libertate, în mod ilegal.
-Aveți ceva ce să va reproșați?
-Îmi reproșez faptul că poate nu trebuia să fiu atât de milos și să îmi calc pe milă și să-i dau drumul să plece la momentul potrivit. Din mila pe care am avut-o și...
-Ați spus că nu ați sechestrat-o, de ce folosiți expresia „să-i dați drumul”?
-Să-i dau dumul să plece, s-o las, pentru că...
-N-ați oprit-o?
-N-am oprit-o. Să îi dau eu drumul eu, din voința mea. Dacă îi zic „te rog frumos, pleacă din casa mea”, pleacă automat. Nu m-a lăsat inima să o las să plece.
Autorităţile ştiau de relaţiile tensionate din cuplu încă din 2013. Şi spun că au făcut tot ce s-a putut pentru destinul fetei de cinci ani şi al mamei ei.
Georgiana Oancea, inspector social Primăria Rucăr: Am încercat să o ducem în 2013 într-un centru, am cerut caracterizări la școli, pentru cei doi copii pe care îi avea dintr-o altă căsătorie, pentru că acolo ni s-a părut că sunt probleme. Tot timpul îi vedeam de mână, cu copilul, nu doar eu, și vecinii. Eram cu ochii pe ei. Era posibilitatea, dacă era abuzată, să facă un gest. Eu probabil aș fi țipat.
Ionel Dulamă, primarul din Rucăr: Am făcut tot ceea ce depindea de noi. Trebuia să ne spună ce are, că e într-o situație dificilă, să trimită prin cineva vorbă, nu printr-un simplu bilețel. Au fost anchete sociale, vizite ale colegilor de la asistență socială.
Inspectoratul Politiei Judeţene Argeş a deschis acum un dosar penal pe numele bărbatului acuzat de violenţă şi sechestrare.