Toată lumea ar avea de câştigat, potrivit specialistului. Pe de o parte, pentru Societatea Naţională de Radiocomunicații deţinută de stat ar însemna o creştere a veniturilor şi, ulterior, chiar atragerea unui investitor strategic.
Iar de cealaltă parte, operatorii de teleomunicaţii de pe piaţă şi-ar reduce din costuri prin existenţa acestei entităţi. În alte ţări există companii specializate în construirea şi operarea turnurilor de telecomunicaţii.
„Imaginaţi-vă pentru cazul României că în loc de patru turnuri, ar fi un singur turn, administrat de o societate. Asta e prima problemă. A doua este cine ar putea fi. Am spus că ar putea fi Radiocom, pentru că are expertiză, administrează turnuri de mulţi ani şi are personal dedicat, iar separând din Radiocom personalul care se ocupă de această activitate, împreună cu ceva active, s-ar putea crea un operator de turnuri. Este, în primul rând, şi o chestie de voinţă politică, adică Ministerul care este administratorul din partea statului român ar trebui să-şi dorească acest lucru. Pentru asta, ar trebui să aibă o discuţie şi cu piaţa, să vadă în ce măsură este agreată”, a spus Nicolae Oacă, consultant telecom.