Biroul de presă al Patriarhiei nu menționează, în comunicatul dat publicității, rangul și numele ierarhilor care vor acoperi jumătate din ritualul religios al ceremoniei funebre, însă precizează că aceștia vor oficia alături de reprezentanți ai Bisericii Catolice.
Conform protocolului stabilit de Sinodul Bisericii Ortodoxe, fiecare dintre reprezentanții celor două confesiuni vor purta straiele preoțești doar în momentul în care slujba se va oficia după propriul ritual.
Biserica Ortodoxă va oficia la momentele solemne de rugăciune de la Castelul Peleș (9 august, ora 17.55), în Sala Tronului a Palatului Regal din Bucureşti (13 august, ora 10.00) și slujba de înmormântare din incinta Necropolei Regale a noii Catedrale Arhiepiscopale de la Curtea de Argeș (13 august, ora 15.00).
Regina Ana a fost botezată în confesiunea catolică și s-a căsătorit în cadrul Bisericii Ortodoxe, iar cele cinci fiice au fost botezate și crescute în confesiunea ortodoxă. De asemenea, Regina Ana și Regele Mihai au fost căsătoriți după ritualul romano-catolic cu câțiva ani mai târziu, după refuzul inițial al Papei de a-i acorda reginei permisiunea de a se căsători cu un ortodox și de a-și boteza copiii în Biserica Ortodoxă.
Regina Ana, botezată inițial în Biserica Romano-Catolică, s-a cununat cu Regele Mihai într-o biserică ortodoxă din Atena în anul 1948, a botezat și a crescut cele cinci fiice ale sale în credința ortodoxă și a participat la viața liturgică a Bisericii Ortodox, se mai arată în comunicatul Patriarhiei române.
Biserica Romano-Catolică va fi reprezentată de ÎPS Ioan Robu
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei romano-catolice de la București, Francisc Doboș, a declarat, pentru Digi24, că la funeraliile regale confesiunea romano-catolică va fi reprezentată de ÎPS Ioan Robu. Încă de la sosirea în țară a trupului neînsuflețit al reginei, reprezentanții clerului catolic vor oficia, alături de clerul ortodox, diverse slujbe și rugăciuni solemne.
Protocolul, așa cum a fost convenit de Casa Regală cu reprezentanții celor două culte, cuprinde și momente în care clopotele din lăcașele ortodoxe și catolice din Sinaia (în ziua sosirii sicriului - 9 august) și în cele din împrejurimile Palatului Regal (din ziua înmormântării - 13 august) vor suna la unison.