Cele patru principese şi principele Radu. împreună cu doi dintre nepoţii reginei, au ajuns la Palatul Regal unde i-au primit pe membrii altor familii regale din Europa. Ulterior, au sosit şi arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu şi patriarhul otodox Daniel. Regele Mihai nu participă din cauza stării de sănătate.
În scurtă vreme a început un serviciu religios ortodox în Sala Tronului, la care participă doar membrii familiei regale, invitaţii străini şi înalţi demnitari din România şi Moldova. Serviciul religios a fost precedat de garda la catafalc a celor patru principese.
Între timp, în Piaţa Palatului Regal s-au strâns câteva sute bucureşteni care vor să o conducă pe regină pe ultimul drum. Sicriul reginei va fi aşezat de către militari din Brigada de Gardă ”Mihai Viteazul” pe catafalcul din Piaţa Palatului Regal pentru slujba oficiată în rit romano-catolic la ora 10.55. Serviciul religios va fi oficiat de către Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, având alături ierarhi şi un sobor de preoţi catolici. La ceremonie vor fi prezenţi şi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.
La ora 11.30, va avea loc ceremonia militară de aşezare a sicriului în maşina mortuară. Cortegiul funerar va fi însoţit de doisprezece jandarmi călare, militari ai Ministerului de Interne. La ceremonia militară vor lua parte ofiţeri şi subofiţeri de la Muzica Reprezentativă a Armatei şi de la Brigada de Gardă 30 Mihai Viteazul.
Acestea sunt primele funeralii regale din ultimii 78 de ani. La 24 iulie 1938, la Castelul Peleş, la Bucureşti şi la Curtea de Argeş aveau loc funeraliile reginei Maria a României. Ele au fost precedate de funeraliile regelui Carol I la 3 octombrie 1914, cele ale reginei Elisabeta la 21 februarie 1916 şi cele ale regelui Ferdinand I, la 25 iulie 1927.