Elena Udrea despre Roșia Montană: „Sunt un suporter al conservării mediului, înclin să cred că există și alte soluții”

Data publicării:
udrea crop

Manifestările devin violente, e dovada că indecizia, lașitatea unor politicieni ai guvernului au scindat deja societatea și duc la atitudini extreme. E dovada faptului că actuala clasă politică, prin iresponsabilitatea ei, reușește să pună societatea cap în cap. Și așa a fost și cu câinii fără stăpân. S-ar fi evitat dacă am fi avut un Guvern cu curaj, să își asume tranșant o poziție. Dacă ar fi avut inteligența și transparența să deschidă dialogul cu toate părțile interesate înainte de a promova acest proiect, dacă ar fi adus în dezbatere argumentele pro și ar fi lăsat să fie auzite și cele contra...Dacă vom continua așa, vor fi escaladări violente ale situației și mă aștept să vedem cum se bat în Piață cei pro și cei contra.Trebuiau să meargă la Roșia Montană, dar înainte de a ieși cu proiectul în Guvern. Deja sunt poziții ferme, nu toți au și argumente, dar toată lumea s-a radicalizat. E bine că merg și acum, dar dacă o lungesc cred că vor face să crească tensiunea și pericolul unor conflicte sociale”, a spus Elena Udrea.

„Când eram la guvernare, proiectul nu primea avizii în comisii. S-a dezbătut luni și ani și nu am apucat să vedem într-o ședință a miniștrilor care sunt argumentele pro și contra. Eu nu am participat niciodată la o dezbatere în Guvern ca să știu la ce se referă în mod real acest proiect. Pe masa Guvernului nu au ajuns informații.”, a adăugat ea.

„Am spus și spun că din această dezbatere trebuie să ne formăm o opinie fermă. Înclin să cred că există și alte soluții pentru oamenii de acolo. Dacă argumentul e doar al locurilor de muncă, în calitate de fost ministru cred că există și alte soluții. Dar nici până acum nu știm care sunt avantajele pe care țara le are, raportate la dezavantajele generate de proiect: afectarea mediului, a patrimoniului cultural. Nu știm dacă profitul țării merită să acceptăm toate riscurile. Vom ști când se va termina dezbaterea. Și să nu se mai lungească, să se spună ferm: asta e valoarea zăcământulului, România câștigă atât...Dacă se dovedește că e un proiect ce aduce mai multe avantaje decât dezavantaje, trebuie să acceptăm că merită făcut. Dacă s-ar dovedi categoric, da. Eu sunt printre cei care au făcut multe pentru conservatea patrimoniului, am fost și ministru al mediului, sunt suporter al conservării mediului și peisajului...nu știu dacă aceste costuri legate de afectarea mediului și patrimoniului merită să fie plătite”, a spus deputatul PDL.

Despre protestatarii din Piața Universității: „Ar trebui să ridice pe cineva dintre ei, așa se poate schimba ceva, din interior”

E nevoie să se audă o voce a societății pe care nu am auzit-o de multă vreme, poate de la protestele din 90. Există o nemulțumire față de tot ce s-a întâmplat în ultimii 23 de ani, o consider justificată. Și dacă s-ar închide proiectul, oamenii ar fi în continuare în stradă, pentru că ei sunt nemulțumiți de ce se întâmplă cu România. Pentru cei care vor să schimbe ceva în bine, trebuie să se implice, cred că mulți din piață nu au fost la vot, știu că nu vor veni la vot. Dacă pretinzi însă că vrei un sistem mai bun, pârghia pe care o ai la îndemână e votul. Oricine poate intra în rândul clasei politice și să fie votat. Cred că unii de acolo, din piață, ar putea face politică la nivel înalt. Partidele caută și oameni cu calități de conducător și urmați de ceilalți. Acum e o preocupare în rândul clasei politice legată de cine e capabil să îi reprezinte pe cei din piață. Eu nu văd pe nimeni dintre cei care sunt în politică astăzi.”, a subliniat Elena Udrea.

Să încerce să ridice pe cineva dintre ei, numai așa vor avea șansa să schimbe ceva, din interior, Mulți au intrat în politică având bunăcredință, dar fiind încă multe de făcut, e puțin vizibil. Odată ce ai făcut pasul în politică, devii parte a sistemului și toată lumea te contestă. Primul care va pleca din Piața Universității în rândul politicienilor va fi contestat de cei care rămân acolo. Face parte din sistem”, a mai spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce vehicule pot fi conduse cu permis categoria B în 2025? Se aplică regulile și în spațiul Schengen?
Digi FM
Jennifer Lopez s-a reîntâlnit cu Ralph Fiennes, la 22 de ani de la premiera „Maid In Manhattan”: Te iubesc...
Pro FM
Dieta drastică pe care o ține Elton John la vârsta de 77 de ani, din cauza problemelor de sănătate: „Este un...
Film Now
Cauza morții regizorului Jeff Baena, soțul actriței Aubrey Plaza, dezvăluită. Cineastul avea 47 de ani
Adevarul
Motivul dureros pentru care David Popovici nu face reclamă la casele de pariuri. Cazul de dependență pe care...
Newsweek
Declarațiile ministrului muncii despre pensii care vor enerva pensionarii. „Nu în mandatul meu!”
Digi FM
Sora lui Kim Jong-un, pentru prima dată în public cu copiii săi. Imagini apărute de Anul Nou, în condiţiile...
Digi World
Câte minute de viaţă pierd fumătorii cu o singură ţigară. Concluziile celei mai noi analize a oamenilor de...
Digi Animal World
Ce s-a întâmplat cu un câine la 15 minute după ce stăpânul său a murit. Familia a fost devastată
Film Now
A trăit povești de dragoste cu actori alături de care a jucat. Shirley MacLaine dezvăluie de ce nu s-a iubit...
UTV
26 de filme pe care trebuie sa le vezi neaparat pana la sfarsitul anului 2025