„Nimeni nu vrea să creeze confuzii suplimentare, neînțelegere, nu e cazul. Nu-l văd pe domnul Iohannis atât de influențat de lamento-ul domnului Zegrean sau de plecarea în vacanță intempestivă a marelui constituționalist de Gorj, Greblă. Nu! Nu cred că domnul Iohannis a sărit în apărarea pericolului onoarei pierdute a Curții Constituționale”, a declarat Emil Hurezeanu la Digi24. „Nu știu ce mă face să cred că, din păcate, Curtea Constituțională din România nu este pe prima poziție a sufragiilor, a simpatiilor publicului, cum se întâmplă în Germania. (...) Acolo vin de obicei constituționaliști de primă mână, oameni care au trecut prin mari experiențe juridice”, a arătat Emil Hurezeanu.
Totuși, el a atras atenția că așa cum arată decretele și deciziile CCR, ele trebuie respectate. „După cum și demisia dlui Maior trebuie respectată. Nu cred că cineva s-a supărat... Poate Maior însuși s-a supărat și și-a reproșat singur – nu atât Iohannis cred că a fost deranjat de asta – că s-ar putea crea un fel de mic conflict între puterile statului, escaladat de dl Maior și la care a răspuns și Zegrean, nu s-a lăsat nici Zegrean!”, a adăugat Emil Hurezeanu.
Analistul crede că acest conflict public este nepotrivit și, de altfel, ambii protagoniști s-au grăbit să-l repare.
„Nu trebuia să existe, dar mai degrabă domnul Maior s-o fi gândit: ia uite, după câte (am făcut - n.r.) astea și astea, și asta, nu fac decât să ajung în situația asta după opt ani, ia mai lăsați-mă! Ia mai lăsați-mă! Sau...ce-ar fi să vă las eu?” - a încheiat Emil Hurezeanu.