Cine este Laura Loomer, cea mai mare susținătoare a lui Donald Trump. A fost văzută chiar și în culisele dezbaterii prezidențiale 

Data publicării:
Carbon Pipeline Opposition Rally at Iowa State Capitol
Cine este Laura Loomer, susținătoarea conspiraționistă a lui Donald Trump. sursa foto: Profimedia

Laura Loomer, cunoscută drept agitatoare de dreapta, a fost văzută foarte des în apropierea anturajului lui Donlad Trump. Cel mai recent a fost văzută în prezența managerilor de campanie a candidatului la președinția SUA, pe 11 septembrie cu prilejul Zilei Patrioților, potrivit CNN.

Fiind întrebată de prezența sa la evenimentul de săptămâna trecută, Laura Loomer a spus că nu vede unde este problema. 

„Nu înțeleg care este problema cu faptul că am venit la un memorial dedicat 9/11. De fapt, oamenii care l-au întâmpinat pe președintele Trump acolo au fost foarte fericiți să mă vadă, spunându-mi: «Mulțumesc că ai venit». Nu am negat niciodată faptul că teroriștii islamici au efectuat atacurile teroriste din 11 septembrie”, a spus ea. 

 Cine este Laura Loomer 

Laura Loomer este cunoscută ca fiind o lansatoare a teoriilor conspirației. În 2015 ea s-a dat drept o susținătoare a lui Hillary Clinton pentru a încerca să păcălească lucrătorii de campanie să accepte donații ilegale în numerar. Aceasta s-a descris la un moment dat ca fiind o „islamofobă mândră” și a scris pe Twitter în 2018 că „cineva trebuie să creeze o formă neislamică de Uber sau Lyft, pentru că nu vreau să mai susțin niciodată un alt șofer imigrant islamic”. Ea a fost în cele din urmă interzisă pe Facebook, Instagram și Twitter.

Originară din Florida, a candidat de două ori pentru Congres, însă a pierdut ambele curse.

A devenit un fan înfocat al lui Donald Trump în timpul alegerilor primare ale Partidului Republican. Anul trecut, Donald Trump chiar a sugerat echipei sale de campanie să o angajeze pe Laura Loomer. În ciuda faptului că aceasta a fost des văzută în compania candidatului republican, Donald Trump a negat că ar avea vreo legătură cu ea. Cu toate acestea, membri ai partidului au tras un semnal de alarmă și spun că se tem ca nu cumva Trump să se adâncească în și mai multe teorii ale conspirației legate de rasism.

Care este relația dintre Donald Trump și Laura Loomer. Activista a fost văzută în culisele dezbaterii prezidențiale 

Laura Loomer a spus că este un mare susținător al fostului președinte american încă de când lucra „sub acoperire” în campania lui Hillary Clinton pentru a expune „tot felul de fapte murdare”. Trump a fost întrebat despre Loomer și relația sa cu ea de mai multe ori în timpul unei conferințe de presă care a avut loc vineri în California, și a spus că ea este o „susținătoare” a sa și a campaniei sale.

„Nu o controlez pe Laura. Laura trebuie să spună ce vrea. Ea este un spirit liber”, a spus el.

Întrebat dacă este la curent cu teoriile conspirației pe care le susține, el a spus: „Nu, nu știu prea multe despre asta. ... Știu că este un mare fan al campaniei”. El a declarat într-o postare pe platforma sa Truth Social mai târziu vineri: „Nu sunt de acord cu declarațiile pe care le-a făcut, dar, la fel ca multe milioane de oameni care mă susțin, ea s-a săturat să vadă cum marxiștii și fasciștii stângii radicale mă atacă violent și mă defăimează”.

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri