Politicienii canadieni sunt furioși pe Trump pentru reînvierea conspirației că Justin Trudeau e fiul lui Fidel Castro

Data actualizării: Data publicării:
tump castro trudeau
Colaj foto: Donald trump, Fidel Castro, Justin Trudeau / Surse foto: Profimedia Images

Doi politicieni canadieni îi cer fostului președinte Donald Trump să-și ceară scuze pentru că a reînviat și a vehiculat un zvon demult dezmințit, care este „vulgar și profund ofensator”. Aceștia sunt furioși după ce Trump a susținut în mod fals că prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, este fiul fostului dictator cubanez Fidel Castro în „Salvați America”, noua carte cu fotografii a fostului președinte care oferă și comentarii.

Lloyd Axworthy și Allan Rock numesc secțiunea din carte „profund ofensatoare”, interpretând-o ca o încercare flagrantă de a-l submina politic pe Justin Trudeau.

Ne-am gândit că este timpul ca și canadienii să manifeste măcar o oarecare indignare față de această încercare de a interveni în afacerile noastre”, a declarat Axworthy, fostul diplomat al Canadei și om de stat al Partidului Liberal, într-un interviu pentru POLITICO.

O parte a manualului autocratic al lui Trump este de a submina încrederea oamenilor și este clar că, într-o carte ca asta, mesajular fi preluat de tot felul de facilitatori”, a mai spus acesta.

Trump scrie în noua sa carte că mama lui Trudeau, Margaret, a fost „cumva asociată” cu Castro și notează că „mulți oameni spun că Justin este fiul lui”.

Fostul președinte adaugă: „Jură că nu este, dar de unde naiba ar ști! Castro avea părul bun, „tatăl” lui nu, iar Justin are părul bun și a devenit comunist la fel ca Castro.”

Stilul de viață petrecăreț al lui Margaret Trudeau a fost un sport național pentru public în timpul lui Pierre Trudeau ca prim-ministru. Aceasta a petrecut în cluburi cu trupa Rolling Stones, chestiune menționată în autobiografia lui Keith Richards, și au existat chiar zvonuri că ar fi avut o aventură cu Mick Jagger, solistul trupei.

Guvernul canadian a fost forțat să nege definitiv teoriile conspirației Trudeau-Castro. Vechiul zvon a fost complet demontat până în acest moment.

Foștii colegi de cabinet ai lui Trudeau sunt motivați să îi ceară lui Trump să retragă cartea din circulație până când „pasajul ofensator” este eliminat. Ei i-au trimis o scrisoare lui Trump la Mar-a-Lago și au trimis copii ambasadorului SUA în Canada David Cohen și trimisului Canadei în SUA, Kirsten Hillman.

Axworthy, care a servit în cabinetul lui Pierre Trudeau și l-a întâlnit pentru prima dată pe Justin Trudeau când viitorul prim-ministru avea doar 4 sau 5 ani, a spus că nu crede că Trump își va cere scuze, dar se așteaptă ca ambasadorii să se ocupe de această problemă.

Există o mulțime de pagube care pot fi făcute pe măsură ce această carte este publicată și acea poveste rămâne așa cum este”, a spus el.

Oficialii canadieni au avut grijă să evite să intervină în cursa prezidențială. Axworthy, un fost ministru de externe, recunoaște că poate vorbi mult mai liber decât oricine din echipa lui Trudeau în acest moment.

El spune că vorbește pentru că Trump încalcă o „regulă nescrisă” a diplomației, conform căreia liderii se abțin de la a se amesteca public în treburile unei țări străine într-un mod „înțelept”.

Am impresia că, pe măsură ce îmbătrânește, își pierde orice simț al reținerii. Am văzut asta în dezbaterea de aseară, când repetă acest lucru despre imigranții haitieni care mănâncă pisici și câini”, a spus acesta după dezbaterea Harris-Trump din Philadelphia.

O altă teorie a conspirației care s-a dovedit neadevărată.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Roxana Nemeș, în costum de baie roz, de Barbie, la piscina de acasă. Și-a creat o adevărată oază de relaxare...
Film Now
Fiul lui Christopher Reeve, orfan de ambii părinți în mai puțin de 2 ani. Cine a avut grijă de adolescentul...
Adevarul
Școală distrusă de viitura din Galați: "Trei miliarde de lei investiți s-au dus pe apa sâmbetei". Mobilizare...
Newsweek
Ce bani iei la salariu dacă muncești sâmbăta și duminica? Angajatorul ia amendă dacă nu plătește!
Digi FM
Shakira a părăsit brusc scena unui club din Miami, după ce a observat că un fan o filma sub rochie
Digi World
Descoperirea uluitoare care l-a lăsat pe un bărbat cu gura căscată. Ce a găsit în pereții unei case
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Eric Roberts îi cere scuze public surorii sale, Julia Roberts. Dezvăluiri tulburătoare despre viața lui...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei