Cum sunt tratate minim invaziv anevrismele cerebrale multiple
Data publicării:
Atunci când medicii descoperă mai multe anevrisme cerebrale la același pacient, decizia de tratament trebuie să ofere cea mai bună rezolvare. Aflăm care este aceasta de la Dr. Cristian Mihalea, medic primar radiologie-imagistică medicală cu supraspecializare în radiologie intervențională.
Anevrismul cerebral este o dilatare ce se dezvoltă la nivelul peretelui unei artere care irigă creierul. Afecțiunea în sine trece, de cele mai multe ori, neobservată, dar există riscul, în timp, de a crește în dimensiuni, comprimând țesutul nobil din vecinătate. Cele mai grave complicații sunt date însă de ruperea anevrismului, atunci când peretele cedează complet, care duce la inundarea cu sânge a creierului, situație amenințătoare de viață. Din acest motiv, este necesar tratamentul odată ce au fost diagnosticate anevrismele cerebrale.
Tratamentul anevrismelor cerebrale se poate face prin chirurgie deschisă, printr-o intervenție de neurochirurgie. Modern, însă, cele mai multe anevrisme sunt tratate prin proceduri de neuroradiologie intervențională, o modalitate minim invazivă realizată în laboratorul de cateterism. Unul dintre avantajele tratamentului intervențional endovascular este posibilitatea de a trata mai multe anevrisme în aceeași procedură.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro