Cum a fost salvat un bărbat cu o tumoră de 3 kilograme

Data actualizării: Data publicării:
dr_eliza_gangone_sanador_chirurgie Articol sustinut de SANADOR

Diagnosticul precoce și tratamentul adecvat sunt esențiale pentru creșterea șanselor de vindecare, indiferent de afecțiune, dar mai ales în afecțiuni grave, care pot pune viața în pericol. Pentru ca acest lucru să fie posibil, controalele periodice la medic și efectuarea unor investigații de rutină sunt foarte importante. Vizita la medic nu trebuie amânată cu atât mai mult atunci când există semne și simptome care pot indica o anumită boală.

De ani de zile, Dumitru, un bărbat în vârstă de 70 de ani, se confrunta cu disconfort abdominal. A mers la numeroși medici, însă fără a obține un diagnostic corect. În urma unei recomandări, Dumitru s-a programat pentru o consultație la Dr. Eliza Gangone, medic primar chirurgie generală la Spitalul Clinic SANADOR, care i-a indicat mai multe investigații, printre care un examen RMN, un CT și o colonoscopie. Așa a aflat că, de fapt, avea o tumoră de 3 kilograme pe colon, mai veche de cinci ani. Diagnosticul concret: cancer de colon. Fiind într-un stadiu avansat, singurul tratament pentru cancer era o intervenție chirurgicală extrem de complexă, exenterație pelvină, care presupunea îndepărtarea tuturor organelor afectate de tumoră. Această intervenție implică îndepărtarea în întregime sau în mare parte a organelor pelvine, pentru a crește șansele de vindecare ale pacientului. O astfel de tehnică de chirurgie-colorectală este singura soluție de salvare în cazul unui cancer care s-a extins în pelvis, afectând și alte organe.

La scurt timp de la consultație, Dumitru a revenit la Spitalul Clinic SANADOR pentru intervenția chirurgicală. În cazul său, Dr. Eliza Gangone a realizat o exenterație pelvină totală. Deși a fost o operație complexă, totul a decurs fără probleme. După intervenția chirurgicală, pacientul a primit îngrijiri avansate în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic SANADOR, acreditată ca Secție ATI de categoria I, nivel de competență extinsă.

Dumitru a avut nevoie de o perioadă de recuperare și de un tratament specific recomandat de Dr. Eliza Gangone. După externare, pacientul venea periodic la control, iar la aproape un an de la prima intervenție chirurgicală, când starea de sănătate i-a permis, Dumitru a revenit la Spitalul Clinic SANADOR pentru a doua operație, pentru reconstrucție și îndepărtarea colostomei și urostomei. În prezent pacientul se simte foarte bine, s-a recuperat aproape complet și se bucură de o viață activă și de momente frumoase alături de familie.

„În anul în care s-a operat, de Crăciun, gândul meu a fost să îi mulțumesc doamnei Dr. Eliza Gangone pentru încă un Crăciun alături de tata. A fost așa o sărbătoare atunci. S-a îmbrăcat în Moș Crăciun și le-a adus cadouri nepoților. Doamna Dr. Eliza Gangone l-a tratat exact ca pe un om, nu ca pe un pacient, și cu tot respectul pentru viață. Doamna doctor Eliza Gangone este un om extraordinar!”, povestește emoționată Cristina, fiica pacientului.

La Spitalul Clinic SANADOR, intervențiile chirurgicale se desfășoară în condiții de maximă siguranță, într-un bloc operator modern, dotat cu echipamente medicale de ultimă generație. Echipa chirurgicală de la Spitalul Clinic SANADOR este foarte bine pregătită și are o experiență vastă în tratarea cu succes chiar și a celor mai complicate cazuri, inclusiv în exenterație pelvină, dacă există indicație. Tratamentul chirurgical este adaptat în funcție de severitatea bolii și nevoile pacientului și poate fi realizat prin tehnici clasice, deschis, sau prin proceduri minim invazive - chirurgie laparoscopică sau prin chirurgie robotică, cu sistemul robotic da Vinci Xi, cel mai avansat robot chirurgical existent în acest moment în lume. De asemenea, pacienții cu indicație pentru tratament oncologic au acces la Centrul Oncologic SANADOR la toate tipurile de terapie, asigurate de medici foarte bine pregătiți și empatici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale