Ce trebuie să facă pacientul după fiecare ședință de radioterapie și câte sesiuni pot fi necesare
Data publicării:
Radioterapia externă este o metodă de tratament cu rolul distrugerii celulelor canceroase din diverse zone ale corpului și cu efecte secundare minime asupra țesuturilor sănătoase din jur. Cum se realizează această procedură, în funcție de patologia pacientului, ne spune dr. Matei Bâră, medic specialist Radioterapie.
Radioterapia este o componentă esențială a planului terapeutic pentru foarte mulți pacienți oncologici. Această modalitate de tratament utilizează radiații pentru a distruge celulele canceroase și are un rol important în procesul de vindecare, în reducerea riscului de recidivă și de stopare a multiplicării și răspândirii celulelor canceroase în corp, dar și rol paliativ, pentru ameliorarea simptomelor bolii.
Radioterapia externă este principalul tip de tratament cu radiații și este indicată în numeroase tipuri de cancer. Avantajul major al acestei metode de tratament de precizie este acela că acționează loco-regional, cu minime efecte secundare asupra țesuturilor sănătoase din jurul zonei afectate. Radiațiile ionizante utilizate de radioterapia externă sunt aplicate țintit și sunt administrate cu ajutorul unui accelerator liniar poziționat în apropierea pacientului.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro