Cât de frecventă este hipertensiunea arterială în sarcină și ce riscuri prezintă

Data publicării:
dr catalin herghelegiu
Dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie

Valorile crescute ale tensiunii arteriale pot semnala o problemă serioasă atunci când apar în timpul sarcinii. Ce semnificație are hipertensiunea arterială în sarcină și ce complicații pot apărea ne spune dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie.

Hipertensiunea arterială diagnosticată în sarcină poate duce la preeclampsie, o complicație, care, nerecunoscută la timp, poate să determine probleme severe, atât pentru mamă, cât și pentru făt. De aceea, femeile însărcinate trebuie să se prezinte la toate consultațiile medicale prenatale, pentru evaluarea stării de sănătate și monitorizarea tensiunii arteriale, mai ales că hipertensiunea poate să nu aibă manifestări clinice.

În funcție de severitatea hipertensiunii gestaționale, medicul obstetrician poate recomanda un tratament medicamentos și verificarea zilnică a tensiunii sau, în cazurile severe, dacă există un risc pentru pacientă, poate indica nașterea prin cezariană. După naștere, valorile tensiunii arteriale vor reveni la normal, dar proaspăta mămica va fi sfătuită să se monitorizeze în continuare, acasă.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri