În Timiş, cine vrea să facă zacuscă scoate bani frumoși din buzunar. În pieţele din Timişoara, de exemplu, kilogramul de vinete se vinde cu 2 lei si 50 de bani, gogoșarii costă 4 lei kilogramul, iar pentru roşii cumpărătorii plătesc și 6-7 lei pe kilogram. Producătorii știu că scumpirea nu e pe placul clienților. Totuși, pe final de sezon, un ban în plus pentru efortul depus la creșterea legumelor e binevenit.
Preţuri mai mari pe tarabe sunt şi la Lugoj, unde un kilogram de vinete a ajuns sa coste doi lei, in timp ce ardeii se vând cu 3 lei si 50 de bani kilogramul. Scumpirea este neaşteptată, spun cumpărătorii, care, cu planurile date peste cap, îşi împart bugetul cum ştiu. Iar producătorii recunosc că au umblat la preţuri. De asemena, comercianţii spun că vor lăsa din preț doar atunci când vor vedea că marfa este pe cale să se strice.
reporter: D. Iacob/I. Sapianu operator: Dan Şoşdean editor web: Răzvan Bulacu