”În fiecare sală de clasă am zugrăvit, am schimbat instalația termică, instalația electrică, ușile le-am înlocuit cu uși termopan. Urmează să așezăm mobilierul, tablele, iar pe jos am pus parchet” - Opt săli de clasă, o sală de mișcare și o sală de sport. Toate acestea au fost renovate la Școala Gimnazială 30 din Timișoara, pe parcursul vacanței de vară. Spațiul, de peste 700 de metri pătraţi, a fost închiriat, în trecut, pentru ore de aerobic și fitness.(foto pe mail) Recompartimentarea demisolului clădirii a atras numeroase avantaje.
”În anul acesta am reușit ca toate clasele, cu excepția celor șase clase de clasa a IV-a, să își desfășoare activitatea de dimineață. De doi ani de zile spațiul nu a mai fost folosit. Ne-am gândit ca în acest an să îi schimbăm destinația, să recompartimentăm, să creăm opt săli de clasă”, spune Mihaela Șora - directorul Școlii Gimnaziale nr.30 Timișoara.
Acest lucru a fost posibil cu o finanțare de aproape 230 000 de lei din partea Consiliului Local, dar și cu un efort al unității de învățământ.Până la începutul anului școlar, pereții albi vor fi decorați cu planșe, clasele vor fi mobilate cu bănci noi, iar pe coridoare vor apărea dulapuri în care se vor depozita materiale sportive, dar și lucrurile elevilor.
”În fiecare sală de studiu recent amenajată vor învăța 25 de elevi de clasa pregătitoare. Odată cu amenajarea noilor spații, școala va putea găzdui cu nouă clase în plus față de cele deținute până acum”, precizează Raluca Popa - reporter Digi24 Timișoara.
De aproape zece ani, unitatea de învățământ se mai poate lăuda și cu un bazin de înot. Chiar și acesta va intra în renovare începând cu luna decembrie, când vor fi modernizate dușurile și vestiarele, apoi va fi schimbată faianța bazinului dar și tubulatura ce permite recircularea apei. Primii pași au fost deja făcuți. S-a cumpărat o stație de clorinare în valoare de 4700 de euro: ”Totul este electronic, pentru reglarea PH-ului, pentru reglarea cantității de clor, a cantității de floculant, care sunt necesare pentru ca toata apa din bazin să fie la stndarde”.
Planurile nu se opresc aici. Conducerea unității de învățământ lucrează deja la proiecte pentru mansardarea clădirii și amplasarea unor panouri fotovoltaice pe acoperiș. Acestea ar reduce considerabil cheltuielile de 45.000 de lei pe care școala le plătește lunar pentru căldură și nu numai. La Școala Generală Nr. 30 învață aproximativ 1400 de elevi.
Reporter: Raluca Popa
Operator: Dan Petcu
Editor web: Călin Țenche