A fost un lanț întreg de greșeli. În primul rând, a trecut o săptămână din momentul în care cei 15 copii s-au îmbolnăvit și până cand părinții au depus primele reclamații la poliție. În plus, tot de șapte zile au avut nevoie administratorii bazinului ca să îi anunțe de incidente pe șefii lor de la Primăria Timișoara. În momentul în care edilii au cerut sprijinul Direcției de Sănătate Publică Timiș, pentru a stabili cauza îmbolnăvirii, era deja prea târziu pentru prelevarea de probe, întrucât bazinul fusese golit și închis. Ca atare, cei de la DSP au fost nevoiți să aștepte ca piscina să fie curățată și reumplută.
Oricum, și dacă ar fi luat probe imediat după incident, reprezentantii DSP susţin că nu au laborator și nici specialiștii necesari pentru a stabili dacă apa conține substanțe toxice. Tot ce puteau stabili era nivelul de clor și prezența sau lipsa bacteriilor, analize pe care le-au și făcut înainte de a stabili că bazinul poate fi redeschis.
La prima oră a dimineții, 40 de sportivi au intrat în bazinul de înot, unde în urmă cu aproape două săptămâni s-au intoxicat 15 copii. Tinerii au fost informați de antrenor că bazinul a fost curățat complet și că acum șansele de îmbolnăvire sunt zero.
Bazinul a fost deschis deși ancheta inițiată de autorități nu a scos la iveală cauza îmbolnăvirii celor 15 elevi. Autoritățile recunosc că, in acest moment, gasirea unui vinovat pentru intoxicarea copiilor este o misiune imposibilă. Traian Stoia, viceprimarul Timișoarei, promite în schimb că va cere săptămânal analize pentru apa din bazin pentru a preveni apariţia altor probleme.