Veniţi din toate colţurile ţării, candidaţii au încercat să-şi stăpânească emoţiile şi să se concentreze pentru testul grilă. Unii aveau experienţa altor examene pe care le-au susţinut zilele trecute în alte centre universitare.
"Am picat la Cluj, am picat cu notă acceptabilă, 7,16, la stomatologie eram intrat şi am venit în excursie", spune Dorian Chiş.
Alţii au venit plini de speranţă că din toamnă vor studia Medicina.
"Aproape sigur că o să intru. Biologia este lucrul la care mă pricep cel mai bine şi desigur, este şi factorul de întrajutorare a celorlalţi care ne aduce mereu satisfacţie şi sper să şi câştig bine, dacă se schimbă puţin ţara", îşi doreşte Bogdan Blag.
Cei mai emoţionaţi au fost părinţii.
"- O să stăm până mâine, eventual să şi confirmăm dacă e cu succes şi sperăm să fie.
- S-a pregătit mult?
- S-a pregătit în ultimul timp. Am investit în educaţia lui, sperăm să fie bine.""
"Pentru că dacă nu investeşti în vremea liceului, e mai greu să aibă succes, mai ales că sunt atâţia candidaţi şi bătaia e mare şi dacă va intra va fi satisfacţia pe măsura muncii."
Aproape 730 de candidaţi au încercat să obţină unul dintre cele 140 de locuri scoase la concurs pentru Medicină Generală. 80 dintre acestea sunt bugetate.
"- Care este concurenţa, câţi se bat pentru un loc taxă, la fără taxă?
- În jur de 9,5- 10 pe locurile fără taxă. Iar dacă le luăm per total, în jur de cinci pe loc. E aceeaşi concurenţă ca şi în anii precedenţi", a susţinut Florian Bodog, prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea.
Vineri, admiterea va continua cu examenele de la specializările Medicină Dentară, Asistenţă Medicală Generală, Tehnică Dentară, Radiologie şi Imagistică şi Balneofiziokinetoterapie.
Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa