„Am intrat exact într-o zonă care a fost de mare interes şi de folos pentru Statele Unite şi asta înseamnă că interesul meu a fost aproape 100% despre România ca un stat-actor internaţional n-a fost despre politica internă a României.” Aşa îşi explică istoricul american Larry Watts interesul faţă de istoria României, care face subiectul celor două cărţi ale sale, intitulate "Fereşte-mă, Doamne de prieteni" şi "Cei dintâi vor fi cei din urmă. România la sfârşitul Războiului Rece".
Timp de aproape două ore, istoricul american a stat de vorbă cu pasionaţi de trecutul ţării şi a răspuns tuturor întrebărilor. Principalul subiect al discuției a fost cartea „Cei din urmă vor fi cei dintâi”, în care scriitorul american arată că Nicolae Ceauşescu a dus o politică externă de mediere corectă, având deschidere faţă de Occident şi Statele Unite.
În urma discuţiilor, participanţii s-au declarat fascinaţi. „Foarte interesantă, vine să lămurească anumite aspecte foarte importante din trecutul apropiat al ţării noastre, al vieţii politice internaţionale duse într-o perioadă atât de grea în acer am fost condiţionaţi de marele nostru prieten între ghilimele de la Răsărit.”
Mulţumit de cum s-a desfăşurat întâlnirea a fost şi Larry Watts: „Tot timpul am găsit aici foarte mulţi curioşi care au întrebări foarte bune, chiar nişte întrebări de care eu trebuie să fug.”Următoarea carte a scriitorului, „Aliaţi incompatibili - tot despre istoria României”, va fi lansată în noiembrie.