Celebrii oieri din zona Sibiului au bătut drumul până la Cumpăna ca să le arate dobrogenilor cât de gustoase sunt brânza şi pastrama din zona de munte.
Organizatorii au pregătit un meniu care se numeşte "etniile Dobrogei". "La aperitiv avem şuberec şi plăcintă de praz, sărmăluţe, tochitură cu mămăliguţă, iar la desert avem plăcintă dobrogeană şi baclavale", au spus organizatorii.
Sâmbătă, deschiderea zilei va fi marcată de o paradă a portului popular, urmând ca vizitatorii să asiste la un concurs de de gastronomie. De asemenea, pe parcursul zilei va fi gătită şi cea mai mare plăcintă dobrogeană, cu diametrul de 35 de metri.
"Constănţenii pot în primul rând să-şi facă aprovizioneze cămările pentru iarnă cu tot ceea ce înseamnă legume. Şi dumneavoastră vedeţi că toţi marii producători de legume din judeţul Constaţa sunt aici, printre cei 100 de producători", a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.
Festivalul se va încheia duminică, la ora 19.00, cu un spectacol de muzică folk şi un spectacol de lumini.