După ce au primit indicaţiile, cursantele s-au apucat de gătit, sub supravegherea atentă a maestrului bucătar. Dornică să deprindă toate secretele bucătăriei tradiţionale, Sibel a ascultat fiecare cuvânt şi şi-a luat notiţe.
Sibel Bilal, cursant: "Am ales să le fac pentru a îmbunătăţi practica de acasă. Bucătăria turcească are multe secrete, se găteşte în foarte multe feluri, în funcţie de regiune, de sursa de unde ţi-ai luat reţeta iniţială."
Cel mai important fel de mâncare preparat a fost Izmir Kofte (chifote), un preparat care se bazează pe carne de vită, cartofi, mazăre, peste care se presar condimente precum chimenul sau cimbrul.
După 20 de minute în cuptor, a ieşit un preparat delicios, care este şi specialitatea chefului care îi învaţă şi pe români să gătească ca pe malul Bosforului.
Mustafa Ozuluc, chef turc: "E de ajuns ca un român să meargă în Turcia şi să guste preparatele acolo, ca apoi să-i placă bucătăria turcească."
În general, cursantele sunt de etnie turcă sau tătară, dar şi româncele vor să ia lecţii de gătit şi apreciază o bucătărie pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Cursul se întinde pe 8 săptămâni, 16 ore efective în bucătărie şi costă 300 de lei. La final, se susţine un examen, iar cine îl trece cu brio poate bifa o certificare în bucătăria turcească.
reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban