Emerald Princess a fost constuită în Italia, în urmă cu şapte ani. În funcţie de tipul camerei dar şi de serviciile pentru care turiştii optează, o croazieră de şapte zile pe Emerald Princess costă între 433 şi 2.500 de euro. Mai multe zone de pe navă sunt private. Acest bar, spre exemplul este rezervat exclusiv clienţilor fideli ai companiei, persoanelor publice, prietenilor sau familiei căpitanului.
Oana Manoilă, reporter Dgi24 Constanţa: "Sanctuarul", aşa se numeşte această zonă izolată a navei. 40 de euro costă o zi de relaxare aici. În preţ nu sunt incluse nici băuturile, dar nici masajul
Emerald Princess are 15 punţi, 13 restaurante, mai multe săli de spectacole şi trei cinematografe. Cel mai spectaculos are o capacitate de 1.500 de persoane, de două ori mai mare decât sala Casei de Cultură din Constanţa.
Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: Aceasta este una dintre cele patru piscine ale navei. Seara, se transformă într-un cinematograf în aer liber, cu o capacitate de 500 de persoane.
O navă de croazieră obişnuită nu are nici măcar jumătate din dotătile şi facilităţile de la bordul Emerald Princess. Turiştilor nu le lipseşte nimic pe această navă.
Cei 1.100 de membrii ai echipajului sunt mereu la dispoziţia lor, mereu amabili, cu zâmbetul pe buze. Treizeci dintre ei sunt români. Marian Voinoiu are 40 de ani şi este din Buzău. Lucrează de 15 ani în compania care deţine pachebotul.
Marian Voinoiu, chef pizza: Când sunt zile de mare e linie sus, acolo. E full. E muncă foarte multă... Da, da, 12 ore pe zi muncim!
Martin Stenzel este căpitanul gigantului plutitor. Meseria sa presupune o responsabilitate imensă. Are în mâini siguranţa a 3.200 de pasageri şi altor peste o mie de membrii ai echipajului. Totuşi, în carierea sa de 41 de ani, căpitanul a trecut prin multe peripeţii pe care nu are cum să le uite.
Martin Stenzel, căpitanul "Emerald Princess": M-am aflat pe o navă şi ne-am scufundat, dar asta s-a întâmplat în timpul războiului din insulele Falkland (n.r.- 1982). Era o navă cargo, tansformată în purtător de elicoptere. Am ajuns în insulele Falkland, dar a foat scufundată de rachete de interceptare.
Oraşul plutitor a sosit la Constanţa din Ghios, Grecia, și își va continua călătoria spre Burgas.
Teodor Patrichi, director Terminalul de Pasageri: Este la a doua sosire şi putem spune, de asemenea, că nava a adus în total 6.500 de turişti în Portul Costaţa în aceast sezon.
Emerald Princess este cea mai mare navă care a intrat în Portul Constanţa în ultimii trei ani.
reporter: Oana Manoilă
operator: Cătălin Vârban