Inspectorii au verificat dacă vânzătorii din pieţe au actele de provenienţă a animalului, dar şi documente care să ateste că acesta a fost tăiat în condiţiile stabilite prin lege.
28 de lei au plătit cumpărătorii pentru un kilogram de carne de miel în carcasă. Pretenţiile clienţilor au fost însă pe măsura preţului. "Ambalajul lasă de dorit, de multe ori într-o pungă folosită de două ori", s-a plâns o clujeancă.
În ciuda nemulţumirilor, vânzările merg bine, spun comercianţii. Au zeci de clienţi în fiecare zi.
Cei mai pretenţioşi clujeni au mers la târgul de animale, unde şi-au putut alege mielul direct din ţarc. În cazul mielului viu, kilogramul costă, în medie, 15 lei.
Tăierea mielor se face direct în târg, în puncte autorizate sanitar-veterinar şi costă doar 10 lei.
"Înainte să intre la sacrificare, sunt examinaţi ante-mortem, se înscriu în registru, se evidenţiază, după care se scot din baza de date, deci este o chestie foarte bine organizată şi monitorizată", a declarat Nicolae Pivariu, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj.
În afară de Centrul Agro Transilvania, inspectorii DSV Cluj au autorizat alte cinci puncte de tăiere a mieilor: în pieţele din Turda, Câmpia Turzii şi Huedin, dar şi în zona hypermarketului Cora din Cluj-Napoca şi în Floreşti.