Nereguli la fabricile şi depozitele de carne

Data publicării:
CONTROALE CARNE

Nouă tone de picioare de porc, expirate, au fost găsite de către comisarii de la Protecţia Consumatorului, într-un depozit frigorific din Ghimbav. Produsele aveau termen de valabilitate până în luna august 2013. Erau depozitate în acelaşi loc cu produsele care se comercializeaza in mod curent.

"Din pucntul nostru de vedere este total ilegal ca ele să fie ţinute laolaltă cu produsele bune. Sigiliul pe care noi l-am văzut este alăturat procesului verbal şi fără să fie închis", a spus Sorin Susanu - Comisar Şef CRPC Braşov.

Directia Sanitar veterinara stia despre aceasta carne si sigilase paletii inca de anul trecut.

"Din aprilie anul trecut nu s-a mai vândut un kilogram din această cantitate de picioruşe. Imediat după sechestrul nostru, agentul economic a declanşat un proces civil. Până când acest litigiu nu se finalizează, marfa nu se poate incinera. Este în condiţii de -20 de grade, este congelată", susţine Dorin Enache - director DSVSA Braşov. 

La acelaşi depozit din Ghimbav, comisarii OPC au oprit la poartă o maşină fără instalaţie frigorifică, încărcată cu zeci de kilograme de produse de patiserie semipreparate, congelate. Pe lângă faptul că produsele erau transportate necorespunzător, multe dintre pungile găsite erau etichetate cu termen de valabilitate până în decembrie 2013.

Şase controale de la Protecţia Consumatorilor au avut loc astăzi în tot judeţul la producători şi depozite de carne. Nereguli au fost găsite şi la o fabrică din Rupea. Acolo, comisarii OPC au găsit mezeluri cu probleme, care erau pregătite să fie livrate la magazine, dar şi condimente expirate. Totodată au fost găsite şi aproximativ 100 de kilograme de carne de porc expirată încă din vara anului trecut.

"Cârnaţi de oaie care deja, adică astăzi au expirat aceşti cârnaţi. Ei încă nefiind livraţi către agenţii economici, fiind pregătiţi pt livrare", a spus Sorin Susanu - Comisar Şef CRPC Braşov. 

OPC susţine că producătorul din Rupea, verificat astăzi, a mai fost amendat în ultimul an de patru ori, tot pentru faptul că produsele erau exiprate sau etichetate greşit. Toate unităţile unde s-au găsit nereguli riscă amenzi de până la 30.000 de lei şi chiar suspendarea activităţii. Şi cei de la Direcţia Sanitar Veterinară au efectuat astăzi 17 controale la mai multe unităţi din oraş, unde se comercializează carne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri