Printre cei care au vrut să se alăture colegilor din întreaga ţară este şi Maria Szabo, care lucrează de 17 ani la Centrul de Transfuzii din Covasna. Este asistent principal de laborator şi primeşte, la finalul unei luni de muncă, un salariu de 1.300 de lei.
"Fac eforturi dar vă spun că, în primul rând, lucrez din pasiune. Munca implică o responsabilitate enormă pentru că noi nu avem voie să greşim. Sângele, pe care îl recoltăm de la donatori, se adminstrează unor oameni bolnavi aflaţi într-o stare critică", ne spune Maria Szabo.
Un asistent medical câştigă, în medie, în jur de 1.200 lei, iar un medic, care face 4-5 gărzi pe lună, 2.000 lei. Salariile mici şi bugetele insuficiente pentru unităţile medicale nu sunt singurele nemulţumiri ale protestatarilor.
"Dorim să rămână forma actuală de organizare a spitalelor de interes naţional, local sau municipal. Sunt printre cele mai importante revendicări ale noastre. Mesajul nostru este unul clar: nu vom accepta, sub nicio formă, o altă formă de organizare sau alte propuneri din partea actualului ministru al sănătăţii", declară Vasile Neagovici-lider sindicatul Sanitas Covasna
Astăzi protestează la Bucureşti cadre medicale din judeţele Gorj, Teleorman şi Covasna, dar şi din Bucureşti. Mâine vor merge la miting şi cadrele medicale din Braşov. Acţiunile de protest vor continua până pe data de 27 septembrie şi, dacă în urma negocierilor cu Guvernul nu vor ajunge la un acord, atunci medicii vor organiza un miting de mari proproţii în capitală, la începutul lunii octombrie şi chiar o grevă generală.