Mai puțin de 20 de secunde îi ia unui antreprenor să emită o factură prin programul lansat de firma din Sibiu. Practic, toate datele contabile ale societății sunt salvate în cloud, iar în momentul în care este nevoie de ele, utilizatorul nu face decât să le ia și să le pună în orice fel de tipizat are nevoie.
" În primul rând, este fain. În al doilea rând, este „copilul" nostru, al tuturor de-aici ", spune un angajat.
" Îţi dai seama că suntem foarte provocaţi. Să facem chestiile mai repede, mai bine, mai simplu pentru ei... Şi făcând chestia asta în fiecare zi, pentru noi tot timpul apar chestii noi, apar probleme noi, apar soluţii noi la probleme pe care le avem şi e foarte dinamic ", adaugă un alt angajat.
Filozofia firmei este că facturarea in excel sau pe tipizate e ca întoarcerea de la computer, la mașina de scris. Trei ani le-a luat, însă, dezvoltatorilor, să-i convingă pe investitori că aceasta este contabilitatea viitorului.
" Este un model de business mult mai de succes, să zic, comparativ cu varianta cu licenţă, având recurenţă din partea clienţilor ", a declarat Radu Hasan, dezvoltator.
Anul acesta, tinerii din Sibiu au reușit să obțină finanțarea la care au sperat: un milion de euro, cea mai mare investiție într-o firmă IT de pe piața locală din Sibiu. Doi antreprenori cunoscuți au mizat pe flerul inginerilor de aici.
" E o echipă excelentă, alcătuită din oameni profesionişti. Nu ne uităm neapărat la profiturile de parcurs. Mai mult vom încerca să creştem compania chiar dacă nu ne aşteptăm ca aceasta să realizeze în perioada de creştere profituri importante ", spune Marius Ghenea, investitor.
Dacă cineva îi întreabă cum au făcut primul milion de euro, IT-iștii din Sibiu au un răspuns simplu: au gândit la scară largă.
" Eu consider că suntem doar la 5% din potenţial şi putem creşte mulţi ani de-acum înainte, de câteva ori pe an ", adaugă Radu Hasan, dezvoltator.
Până acum, 33.000 de firme din România folosesc deja programul de facturi personalizate al dezvoltatorilor sibieni.Doar anul trecut, facturile emise prin programul creat la Sibiu au rulat peste 2 miliarde de euro.
Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu