An de an la Cetatea Braşov bucătarii deschid larg porţile cămării cu dulceţuri şi murături. Ornate cu mare atenţie şi după reţete tradiţionale, borcanele au fost şi de această dată o atracţie pentru vizitatori.
Deşi pe rafturi au fost conserve care mai de care mai variate, cele mai vândute au fost gemurile şi asta pentru că ingredientele nu au fost cele clasice.
Vedeta expoziţiei a fost dulceaţa de ardei iute. Bucătarii spun că este ideală pentru fripturi. În numai o singură zi s-au vândut în jur de 100 de borcane.
De asemenea, printre cele mai apreciate dulceţuri au fost şi cele ceapă roşie ori de gogonele. Dar nici borcanele cu murături nu au fost mai prejos.
"Avem şi murături asortate: gogonele, castraveţi în oţet gogoşari cu conopidă, cu prune cu struguri. Iese aşa, un gust dulce-acrişor", a spus Sofia Toma - bucătar.
Bunătăţile au avut şi preţuri pe măsură: un borcan cu gem s-a vândut cu 10 - 13 lei, iar borcanele cu murături au depăşit 50 de lei, în funcţie de gramaj.