România, una dintre țările europene cu cei mai mulți fumători de țigări sceptici la schimbare

Data actualizării: Data publicării:
tomita Articol susținut de Philip Morris România
Tommaso Di Giovani - Vice President International Communications, Philip Morris International

România este una dintre țările europene cu cei mai mulți fumători în jur de 4,2 milioane conform statisticilor europene. Țări precum Suedia, Finlanda sau Norvegia au reușit în ultimii ani să reducă drastic numărul fumătorilor, iar asta se datorează trecerii de la consumul de țigări clasice la consumul de produse alternative.

Institutul de Medicină din Varșovia, reprezentat la conferința Global Forum on Nicotine, eveniment internațional dedicat specialiștilor în sănătate și companiilor producătoare de alternative pentru fumat, atrage atenția asupra importanței unei informări corecte în rândul populației generale.

Despre importanța unei informări corecte și beneficiile produselor alternative pentru fumat am discutat cu Tommaso Di Giovani - Vice President International Communications, Philip Morris International. Interviul poate fi urmărit mai jos:

Reporter: Pentru început aș vrea să salut și să vă mulțumesc pentru că v-ați făcut timp să discutați cu noi astăzi.

Tommaso Di Giovanni: Mulțumesc pentru invitație.

Reporter: Acum sugerez să trecem la prima întrebare, din moment ce avem câteva subiecte de acoperit. Timp de mai bine de 10 ani la PMI ați promovat viziunea unui viitor fără fum și conceptul de reducere a riscurilor asociate fumatului. Și desigur, mi-aș dori să ne împărtășiți beneficiile politicii de reducere a riscurilor asociate fumatului pentru sănătatea publică.

Tommaso Di Giovanni: Uitați. Este foarte simplu. Țigările sunt o parte din viața noastră de decenii, dacă nu secole și toată lumea știe că țigările provoacă boli și creează dependență. Dar adevărul este că în ultimii 20 de ani știința și tehnologia au făcut salturi uriașe. Deci, astăzi le putem oferi oamenilor care fumează alternative mai bune pentru sănătatea lor și prin urmare îmbunătățim sănătatea publică. Asta înseamnă reducere a riscului asociat fumatului. Asta înseamnă că îi încurajăm pe cei care fumează să renunțe pentru că este cel mai bun lucru pe care îl pot fac, dar de asemenea înseamnă că îi încurajăm pe cei care nu renunță, adică majoritatea fumătorilor, România are 36% din populație fumătoare, una dintre cele mai mari rate în Europa, deci toți cei care continuă ar trebui să fie încurajați să treacă la alternative mai bune cum ar fi țigările electronice, tutunul încălzit și alte produse. De ce? Pentru că în final o să fie mai bine pentru ei și pentru sănătatea publică, atât în România, cât și în alte țări.

Reporter: Ați menționat știința și tehnologia și trebuie să spun că știința este o parte foarte importantă a societății de astăzi. Și mi-ar plăcea să vă întreb cum își comunică PMI descoperirile științifice către comunitatea științifică și publicul general?

Tommaso Di Giovanni: Cred că aveți dreptate pentru că faceți distincția. Desigur că vorbim cu oameni de știință, cu comunitatea științifică este exact ceea ce facem aici în acest forum în Varșovia, dar apoi descoperirile pe care se bazează aceste produse, de asemenea, trebuie comunicate consumatorilor și publicului larg. De ce? Pentru că dacă oamenii nu înțeleg beneficiile acestor produse nu vor face schimbarea și dacă nu vor face schimbarea atunci vor continua să consume țigări în detrimentul sănătății lor și a sănătății publice. Deci este important ca mesajul concis, precis, dar foarte simplu despre beneficii să ajungă la consumatori și cred că asta este ceva ce, poate, în România poate fi făcut din ce în ce mai mult. Cu cât oamenii au mai multe informații cu atât pot înțelege mai mult și cu atât mai mult vom vedea o schimbare în bine întâmplându-se. Oameni care trec de la țigări la alternative mai bune.

Reporter: Odată cu informația vine și o capcană în societatea noastră. Oamenii tind să fie ori raționali, ori emoționali și asta poate fi cumva dificil dacă ne gândim că aceste decizii nu ar trebui să fie numai într-un singur fel. Deci aș vrea să vă mai întreb, în această dezbatere despre alternativele fără fum care de cele mai multe ori este dusă în eroare de informațiile greșite, care nu sunt corecte sau au potențialul de a face rău, care sunt argumentele emoționale și cele raționale în sprijinul produselor fără fum.

Tommaso Di Giovanni: Reacția emoțională este aceea de negare, că în mod clar nu este ok pentru că asta încurcă oamenii și dacă oamenii sunt confuzi, vor continua să consume țigări. Reacția rațională este în mod clar faptul că trebuie să le oferim informațiile corecte și trebuie să o facem într-un mod simplu așa încât să o înțeleagă. În calitate de companie vrem ca oamenii să înțeleagă valoarea acestor produse și să facă schimbarea. În cele din urmă asta vrem să facem. Deci cred că mesajul este clar: dacă fumezi, renunță. Dacă nu fumezi, nu începe să fumezi. Dar dacă, din întâmplare, continui să fumezi atunci ia în calcul să treci la produse precum tutunul încălzit, țigările electronice care sunt o alegere mult mai bună pentru tine.

Reporter: Mulțumesc pentru toate aceste informații și desigur pentru privirea de ansamblu.

Tommaso Di Giovanni: Mulțumesc pentru invitație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se schimbă sistemul de returnare a PET-urilor. Anunțul momentului în România, ce trebuie să faci până pe 19...
Digi FM
Reacția unui turist american, vlogger celebru, când a ajuns în Iași: „Nu poți compara niciodată orașele...
Pro FM
Ce a răspuns Antonia după ce i s-a reproșat că are „buze cu acid, sâni operați, abdomen operat”. Artista nu...
Film Now
Fiica cea mare a lui Ben Affleck, alături de tatăl ei și în cele mai grele momente. Gesturi duioase pe...
Adevarul
Visul Brexit al Regatului Unit se destramă. Ce se poate întâmpla dacă laburiștii câștigă alegerile generale
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Ce familie frumoasă are portarul Florin Niță. Își iubește soția din liceu, au rămas mereu uniți, azi sunt mai...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Cum a descoperit un bărbat că s-a urcat în mașina greșită: „Stătea liniștit pe bancheta din spate”. Imaginile...
Film Now
Lara Flynn Boyle și Jack Nicholson țin legătura după relația de acum 20 de ani. Ce spune ea despre starul de...
UTV
Rita Ora, aparitie indrazneata. Artista a purtat o rochie transparenta la concertul trupei Girls Aloud