Tragedia în care o familie din Suceava a murit în timp ce se întorcea din vacanța petrecută la mare. Detaliul care complică ancheta

Data actualizării: Data publicării:
accident mortal suceava
Cinci oameni și-au pierdut viața, după ce șoferul unei autobetoniere a adormit la volan. Sursa foto: Monitorul de Suceava

Apar detalii șocante din ancheta în care o familie din Suceava a murit luni, 1 iulie, în timp ce se întorcea din vacanța petrecută la mare. Deși autobetoniera care a provocat tragedia era în mișcare, tahograful indică altceva, scrie Monitorul de Suceava. Potrivit inspectorilor de la Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava, tahograful era manipulat, iar datele arată că mașina de mare tonaj nu s-ar fi mișcat din loc de sâmbătă, 29 iunie.

În accidentul produs pe 1 iulie, la ora 06:30, pe DN 85, au murit 5 oameni. Părinții, doi copii de 8 și 10 ani și un bărbat din județul Buzău, care venise să tracteze mașina familiei din Suceava, după ce aceasta se stricase pe drumul de întoarcere de la mare.

Autobetoniera care a provocat tragedia circula dinspre Suceava spre Fălticeni și mai avea doar câțiva kilometri până la destinație. Înainte de localitatea Cumpărătura, însă, șoferul ucrainean a adormit la volan. Mașina de mare tonaj a intrat pe contrasens și a lovit în plin autoturismul de teren, care circula regulamentar. Toți cei 5 ocupanți ai acesteia au murit pe loc. Șoferul autobetonierei a suferit răni ușoare, scrie sursa citată.

Ancheta deschisă în urma accidentului a scos la iveală un detaliu șocant: tahograful autobetonierei nu funcționa în acel moment. Potrivit datelor extrase de inspectorii ISCTR, acesta fusese oprit încă de sâmbătă, cu două zile înainte de tragedie. 

Șeful șoferului acuzat de moartea celor 5 oameni se declară șocat de cele întâmplate și spune că vrea să ajute familiile îndoliate. 

"Era angajat la noi de mai bine de un an de zile, iar de sâmbătă la amiază era liber, deci nu avea motive să fie obosit. Am și eu copii și sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat. Aș vrea să ajut financiar familiile care au fost implicate în accident și care i-au pierdut pe cei dragi și sper să o pot face destul de repede", a declarat marți, pentru sursa citată, Tiberius Balan, administratorul firmei unde e angajat șoferul ucrainean.

Familia Lăzărescu era din Volovăt, județul Suceava. Luni, Costel (39 de ani), Anca (37 de ani) și cei doi băieți ai lor, Ștefan și Edy (8 și 10 ani), se întorceau din vacanța petrecută pe litoralul românesc. În județul Buzău, mașina lor s-a stricat și au apelat la o firmă de tractare, pentru a ajunge acasă. Cu toții vor fi înmormântați joi în localitatea natală.

La sute de kilometri depărtare, în județul Buzău, și familia lui "Bubu", cum îl numeau prietenii, se pregătește de înmormântare. Gheorghe Băicuș avea 36 de ani, era militar, iar în timpul liber oferea servicii de tractare auto. Bărbatul nu era căsătorit și nu avea copii, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cine este Keir Starmer: 10 lucruri de știut despre noul prim-ministru al Marii Britanii
Digi FM
"Dacă Dumnezeu voia altceva pentru mine, m-aş fi bătut să te am". Mesajul emoționant al soției portarului...
Pro FM
Lidia Buble, problema de sănătate pe care a ținut-o secretă 2 ani: "Doctorul mi-a zis că nu are vești bune...
Film Now
Tom Cruise, apariție rară alături de sora sa, Marian. Cei doi au fost surprinși pe aeroport, în ziua când...
Adevarul
De ce nu au românii productivitatea germanilor? „Primul vinovat este managerul”
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Mark Zuckerberg, surf în costum cu papion, cu o bere într-o mână și drapelul SUA în cealaltă: "La mulți ani...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
De ce nu ar trebui niciodată să stropești cu apă un câine pe caniculă: „Îi vei face și mai mult rău”
Film Now
De ce Morgan Freeman poartă mereu o mănușă în mâna stângă. Avea 71 de ani când i s-a schimbat viața
UTV
Lidia Buble a facut confesiuni dureroase despre boala cu care a fost diagnosticata in urma cu doi ani. „Mi...