Foto Cum a ajuns un pui de pinguin supraponderal superstar mondial. Și Katy Perry a fost cucerită de Pesto

Data actualizării: Data publicării:
Big Baby! Penguin Chick Goes Viral After Outweighing His Parents Demolishing 25 Fish A Day
Pesto are 22,5 kg și este cel mai mare pui de pinguin pe care l-a avut vreodată Sea Life Aquarium din Melbourne. Sursa foto: Profimedia Images

Faceți cunoștință cu Pesto, puiul de pinguin supraponderal care a ajuns un superstar viral pe internet și a cucerit inimile tuturor, inclusiv pe cea a cântăreței Katty Perry. Născut în ianuarie, cântărind doar 200 g, pinguinul regal acum în vârstă de nouă luni are o dimensiune de peste o sută de ori mai mare.

Pinguinul Pesto a luat lumea cu asalt. Printre marea de pinguini regali alb-negru lucios, care sunt găzduiți într-un un acvariu australian popular, un pui ciocolatiu iese în evidență. Pufos și curios, își depășește cu un cap părinții și cântărește mai mult decât ambii la un loc.

Superstarul viral a atras o legiune de fani obsedați, printre care și vedeta pop Katy Perry, scrie BBC.

Big Baby! Penguin Chick Goes Viral After Outweighing His Parents Demolishing 25 Fish A Day
Foto: Pinguinul Pesto / Sursa foto: Profimedia Images

Pesto a atins o audiență de miliarde, dominând algoritmii rețelelor sociale, rulând la TV din SUA până în Europa și atrăgând călători din întreaga lume la Sea Life Aquarium din Melbourne, care vin special să îl vadă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Născut în ianuarie, cântărind doar 200 g, pinguinul rege în vârstă de nouă luni are acum o dimensiune de peste o sută de ori mai mare. Are 22,5 kg și este cel mai mare pui de pinguin pe care l-a avut vreodată Sea Life Aquarium.

Nimeni nu își imagina că Pesto va deveni un uriaș, spune Jacinta Early, unul din angajații acvariului. „Este o combinație între natură [și] hrană, într-adevăr”, explică biologul marin.

Tatăl biologic al lui Pesto este destul de înalt, dar a fost foarte bine îngrijit și de părinții săi adoptivi Tango și Hudson: „Îi eclipsează acum, ceea ce îl face și să arate comic de mare”.

Big Baby! Penguin Chick Goes Viral After Outweighing His Parents Demolishing 25 Fish A Day
Pinguinul regal Pesto cântărește 22,5 kg. Sursa foto: Profimedia Images

Hrănit de mai multe ori pe zi, Early spune că volumul considerabil al lui Pesto este, de asemenea, parțial atribuit „apetitului său foarte sănătos”, un mod blând de a spune că înghite până la 30 de pești pe zi.

Dar ea subliniază că este sănătos și, în esență, jumătatea greutății sale vine din puful abundent, iar în curând va începe să slăbească în mod natural.

Dacă l-aș împinge, întregul meu deget ar [dispărea] complet în pene”, spune Early. „Când va începe să crească, va pierde o mulțime din puful de copil și, de asemenea, va pierde mult din acea greutate, așa că va slăbi frumos și elegant.”

El își pierde deja o parte din penele de bebeluș, dar ea spune că Pesto are mult mai mult decât un aspect drăgălaș. Îl descrie ca pe un fluture social care vorbește cu un „suier drăguț” și adoră să-i enerveze pinguinii adulți „cum ar face orice copil”.

El tinde să fie primul care să spună cumva salut [îngrijitorilor] și, de asemenea, răspunde la numele său”, mai spune biologul marin australian. „Cu siguranță avem favoriții noștri”, spune Early, cu diplomație. „[Dar] și Pesto pare să fie puțin îndrăgostit și de toți îngrijitorii.”

Chiar dacă personalul este iremediabil îndrăgostit de puiul de pinguin, a vedea dragostea pe care a atras-o din partea publicului a fost o experiență puțin absurdă, spun ei.

Este o perioadă a anului în general încărcată pentru acvariu, în mijlocul vacanțelor școlare, dar mulțimile s-au înghesuit la expoziția de pinguini pentru a vedea ghemul de pene glorificat.

Big Baby! Penguin Chick Goes Viral After Outweighing His Parents Demolishing 25 Fish A Day
Pinguinul Pesto poate fi vizitat la Sea Life Aquarium din Melbourne. Sursa foto: Profimedia Images

O britanică de 25 de ani, care locuiește acum la Melbourne, l-a vizitat deja pe pinguin de două ori și se laudă că a fost fana lui înainte ca el să devină o senzație online.

Am intrat și era doar acest pinguin mare și pufos și ne-am cam îndrăgostit. Merită să fie faimos”, spune ea.

Olivia Wilson, care a gestionat programul reporterilor interesați de Pesto, glumește că nu este sigură care este cea mai mare atracție din Melbourne în acest weekend: Pesto sau marea finală a Ligii de fotbal din Australia, un eveniment sportiv luat atât de tare în serios încât întregul stat Victoria primește o zi liberă înainte.

Există foarte puține locuri pe glob care să nu fi arătat măcar un pic de dragoste pentru Pesto”.spune ea.

Din punctul ei de vedere, Pesto a atins o audiență de aproximativ 5 miliarde și se pare că l-a detronat pe Moo Deng, puiul de hipopotam pigmeu adorabil din Thailanda, ca animalul preferat al internetului.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un nou sistem SGR în România: Produsele pe care nu le vei mai arunca, cu puncte de colectare în toată țara
Digi FM
Actrița Anca Dumitra, Geanina din "Las Fierbinți", a născut un băiețel. Își dorea să nască natural, dar nu...
Pro FM
Anca Țurcașiu, vacanță în Grecia cu noul iubit. Tolăniți pe nisip, îmbrățișați, au deja planuri mari: "Vom...
Film Now
Javier Bardem o adoră pur și simplu! Penelope Cruz, impresionată de cum a vorbit soțul despre ea. S-a lăsat...
Adevarul
Cine are prioritate în intersecții. Detaliile ce încurcă numeroși șoferi
Newsweek
Rusia intră cu un avion militar în Japonia care ridică avioane F-15. Portavion chinez în apropiere
Digi FM
Călin Goia, de la Voltaj, povestește la Digi FM despre cei 25 de ani ai trupei și momentele dificile: "Am...
Digi World
Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea cu lapte. Efectele sunt surprinzătoare, potrivit oamenilor de...
Digi Animal World
O femeie a fost al un pas să fie înghițită de un piton, în propria sa locuință. Aceasta a fost salvată după...
Film Now
Cum arată Xena și Gabrielle la mai bine de 20 de ani de la ultimul episod din "Xena, prințesa războinică"...
UTV
Brad Pitt si iubita sa, Ines de Ramon, stralucesc la premiera filmului „Wolfs” in Hollywood, alaturi de...