Mel B, fostă membră a trupei Spice Girls, cere parlamentarilor britanici o lege împotriva discriminării părului afro

Data publicării:
Mel B de la trupa Spice Girls
Cântăreața Mel B cere parlamentarilor britanici ca părul afro să fie o caracteristică protejată prin lege. Colaj foto / surse foto: Profimedia Images

Cântăreața Mel B, fostă membră a trupei Spice Girls, și deputatul laburist Paulette Hamilton se numără printre cei mai cunoscuți britanici de culoare care cer parlamentarilor să facă din Marea Britanie prima țară vestică ce introduce o lege pentru a pune capăt discriminării părului afro.

Campania Ziua Mondială Afro (WAD) a trimis o scrisoare deschisă către parlamentari, în care le-a cerut să voteze pentru recunoașterea și prevenirea discriminării părului afro prin actualizarea Legii Egalității din 2010 pentru a face părul afro o caracteristică protejată, scrie The Guardian.

Scrisoarea a fost semnată de 100 de militanți și susținători, inclusiv cântăreața Beverley Knight, scriitorul și militantul Patrick Hutchinson, cântăreața și prezentatorul Fleur East, directorul unei școli Evelyn Forde și profesorul Patrick Vernon.

Acesta avertizează că „omiterea părului ca caracteristică protejată de lege a facilitat discriminarea de zi cu zi și normalizarea părului afro ca fiind inferior în fiecare sferă a vieții”.

Scrisoarea face parte din campania „100 de voci, 100 de cuvinte” a WAD, pentru care fiecare susținător a scris 100 de cuvinte despre motivul pentru care modificarea legii este vitală.

Campania va găzdui o spațiu la parlament cu Hamilton, fondatorul WAD Michelle De Leon, Hutchinson și prezentatoarea TV și radio Sarah-Jane Crawford. Vor fi acolo cu copiii lor pentru a „se concentra pe schimbarea pentru următoarea generație”.

Participanții susțin de mult timp că copiii britanici sunt penalizați în mod nedrept la școală pentru că poartă stiluri naturale și se folosesc de metode pentru întreținerea părului lor afro, în timp ce adulții din birourile din Marea Britanie se confruntă, de asemenea, cu discriminare, hărțuire și agresiune.

Legile sunt de fapt făcute pentru a spune oamenilor ce este bine și ce este rău și pentru a proteja grupurile minoritare de opresiune, discriminare și nedreptate. Pur și simplu nu avem legile potrivite în Marea Britanie care să împiedice generațiile de a continua cu discriminarea părului afro”, a transmis De Leon.

În calitate de prim parlamentar de culoare din Birmingham și ca mamă a patru fiice, știu impactul pe care l-ar putea avea această campanie asupra comunității mele locale și asupra persoanelor cu păr afro din Marea Britanie”, a spus Hamilton.

Prima filmare pe care am făcut-o ca Spice Girl pentru Wannabe, stilistii s-au uitat la părul meu și mi-au spus că trebuie să fie îndreptat. Părul meu mare nu se potrivea cu modelul starului pop. Dar am rămas în picioare – susținută de colegele mele – și am cântat și dansat așa cum sunt eu, cu părul meu mare, pielea brună și eram total mândră de cine sunt” a declarat Mel B.

Deci, da, sunt mândră să susțin Ziua Mondială Afro în apelul său pentru Legea Egalității, pentru a proteja împotriva discriminării părului afro în Marea Britanie”, a mai spus cântăreața.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Obligatoriu pentru toți românii cu centrale termice de apartament. Cât plătești pentru această procedură...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
De ce l-a omis Dem Rădulescu pe unul dintre frați, în biografia sa? A învățat germana în gară
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu