Campania Digi24 „Cred în România civilizată” își propune să contribuie la modificarea mentalității românilor. Prin acest demers jurnalistic, Digi24 face un prim pas prin implicarea concretă în susţinerea valorilor. În cadrul campaniei, echipa emisiunii „Bonton” a împlinit visul unui profesor, Gheorghe Bănuţă, care timp de 15 ani a predat, voluntar, bunele maniere adolescenţilor din Câmpulung. Vinerea trecută, la librăria Cărtureşti, acesta şi-a lansat propria carte tipărită sub sigla „Bonton”, „Ghidul Manierelor elegante pentru adolescenţi”.
„Cred în România civilizată”, campania de responsabilizare socială a Digi24, este o pledoarie pentru o viață și o conduită civilizată, pentru bună creștere şi bună-cuviinţă. Şi asta pentru că, până la urmă, România civilizată începe cu fiecare dintre noi.
Timp de o săptămână Digi24 prezintă poveştile şi portretele celor care nu au renunţat să creadă în România civilizată, oameni care o schimbă în bine, modelele de care avem nevoie. Telespectatorii Digi24 vor vedea pe micul ecran personaje puternice care au schimbat vieţile celor din jur prin exemplul lor personal.
În fiecare zi, de luni până vineri, la ora 15.00, Dana Gonţ, realizatoarea emisiunii „Bonton”, va arăta, alături de invitaţii săi: Peter Hurley, Anca Dobrescu, Radu Oprea, profesorul Gheorghe Bănuţă şi Ben Mehedin, poveștile celor care schimbă mentalităţi, se dedică celor de lângă ei si conservă valori pe care cu toţii le vom moşteni.
Peter Hurley este unul dintre personaje prezente în campania Digi24 „Cred într-o Românie civilată”. Este un irlandez care simte, de 20 de ani, româneşte. Bucureştiul este locul pe care acum îl numeşte „acasă”, dar marea lui dragoste rămâne Maramureşul. Acolo organizează, în fiecare an, festivalul de la Săpânţa, „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel”. Iubeşte tradiţiile bunicilor şi spune că viaţa în satul românesc păstrează o simplitate şi autenticitate demult uitate prin alte părţi din lume. Asta este ceea ce ne face pe noi, românii, unici. Peter Hurley crede în România civilizată!
Civilizația înseamnă și respect pentru tradiții, pentru lucrul bine făcut. Marc Tudose, un alt subiect al Campaniei, este un tânăr artist care s-a mutat de la București la Sighișoara. A simțit că acolo este locul unde poate să-și facă meseria învățată de la bunicul lui: sculptura. I se spune „Omul-lingură” pentru că sculptează, ornează sau vopsește linguri. Numele lui a ajuns chiar în cel mai cunoscut ghid turistic din lume, „Lonely Planet”. Marc Tudose crede în România civilizată, în oamenii care-și urmează pasiunile.
„Bonton” este un proiect unic de televiziune ce îşi propune să redescopere frumuseţea normalităţii şi a firescului, prin valori esenţiale: respect, eleganţă, bun gust, civilizaţie, spirit civic şi bună creştere. Emisiunea este prezentată de Dana Gonţ şi este difuzată în fiecare duminică, de la 17.30, la Digi24.