Un magnat din fotbal va fi judecat pentru defăimare, după ce a lansat mai multe acuzații legate de trucarea meciurilor în Brazilia

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
john textor botafogo
sursa: profimediaimages.ro/

Magnatul american John Textor, proprietarul cluburilor de fotbal Botafogo şi Olympique Lyon, care a susținut că ultima ediţie a campionatului Braziliei a fost marcată de corupţie și meciuri trucate, va trebui să răspundă în faţa instanţei sportive braziliene pe 15 aprilie.

Clubul brazilian de fotbal Palmeiras a sesizat justiţia sportivă după ce a devenit ținta acuzațiilor venite din partea magnatului John Textor, care susține că mai multe meciuri au fost aranjate pentru ca echipa din Sao Paulo să iasă campioană. 

Omul de afaceri american va fi judecat de o comisie disciplinară a Tribunalului superior de justiţie sportivă (STJD), la Rio de Janeiro. Dacă va fi găsit vinovat, Textor riscă o amendă de până la 40.000 de euro şi o suspendare timp de un an din activităţile legate de sportul brazilian, relatează France 24.

Sezonul trecut, Botafogo a realizat o contraperformanţă istorică. Lider al campionatului brazilian timp de 31 de etape din 38, clubul din Rio de Janeiro avea un avans de 13 puncte, dar a terminat în final pe locul 5, permiţându-i lui Palmeiras să câştige titlul pentru al doilea an consecutiv. Textor a cumpărat clubul Botafogo în martie 2022.