Donald Trump lansează ceasuri de 100.000 de dolari pentru a-şi finanţa campania

G.C. Data publicării:
Trump alegeri
sursa: shutterstock.com/

Donald Trump promovează acum o nouă linie de ceasuri de mână, unele având un preț de până la șase cifre, într-o nouă încercare a fostului președinte de a profita de numele său pentru a atrage fonduri.

Candidatul republican a anunțat pe rețelele de socializare, joi, cea mai nouă gamă de produse de marcă, Trump Watches, cu 40 de zile înainte de alegeri. Trump a transmis susținătorilor săi că ceasurile ar fi cadouri potrivite pentru Crăciun, potrivit CNN.

Prețul ceasurilor este de 499 de dolari, dar seria Tourbillon are un preț de 100.000 de dolari. Acestea vin în trei culori diferite și sunt limitate la 147 de exemplare. Cel mai scump ceas are o brăţară şi o carcasă de aur masiv de 18 carate de 200 de grame şi 122 de diamante pe limbi şi cadran.

„Aceste ceasuri sunt cu adevărat speciale – o să le adorați”, a scris Trump pe platfoma sa de socializare, Truth Social. 

Informațiile de pe site-ul de promovare dezvăluie că nici Trump, nici compania sa nu au proiectat, fabricat, distribuit sau vândut aceste ceasuri. În schimb, o companie numită TheBestWatchesOnEarth a licențiat numele lui Trump pentru a vinde această linie de ceasuri de mână.

De la intrarea sa în cursa prezidențială, în urmă cu aproape doi ani, Trump a câștigat milioane de dolari vânzând produse care îi poartă numele și imaginea. De exemplu, anul trecut a câștigat 7,2 milioane de dolari printr-un contract cu NFT INT, o companie care vinde NFT-uri (non-fungible tokens) cu Trump.

De asemenea, a lansat o linie de adidași aurii și două cărți printr-o editură co-fondată de fiul său, Donald Trump Jr., și a promovat o linie de Biblii.

Săptămâna aceasta, a lansat și Trump Coins, o medalie de argint cu chipul său pe o parte și semnătura sa alături de Casa Albă pe cealaltă. 

Între timp, în contextul cursei extrem de strânse împotriva vicepreședintei Kamala Harris, Trump a dezvăluit recent un nou proiect de criptomonede, coordonat de fiii săi și de Steve Witkoff, prietenul său apropiat și dezvoltator imobiliar.