Boloș: România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
bolos ministrul finantelor
sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte.

Anunțul a fost făcut vineri seara, de către ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, în cadrul unei emisiuni televizate.

"Anul viitor va trebui să intrăm într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, care trebuie să aibă şi o componentă de restructurare a sistemului de cheltuieli publice, din respect faţă de mediul de afaceri. Nu totul trebuie să fie pe umerii mediului de afaceri. Nu avem încă stabilite măsurile şi nu le avem definitivate cu Comisia Europeană, este un proces de negociere. Comisia Europeană a cerut în momentul de faţă definitivarea listei de reforme pe care le avem în vedere pentru a susţine ajustarea fiscal-bugetară şi desigur, la momentul potrivit, vom face publică şi această listă de reforme, dar ea în niciun caz nu priveşte, dacă vreţi, măsuri care să conducă la o îmbunătăţire a colectării, o reducere a gap-ului de impozite şi taxe şi desigur, măsuri care să aducă mai mulţi bani la buget, inclusiv din procesele de digitalizare şi proiectele de digitalizare pe care le-am început", a precizat Boloş, la Digi 24.

Boloş a menţionat că investiţiile vor reprezenta prioritatea României pentru anii următori, deși regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte.