Bugetul AFM pentru programul Casa Verde Fotovoltaice dedicat regiunii Sud-Vest a fost epuizat într-un minut

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
casa verde fotovoltaice regiuni
sursa: shutterstock.com/

Bugetul de 199,2 milioane lei alocat Regiunii Sud-Vest în Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 6.640 de persoane fizice, a anunţat luni Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Astăzi, 7 octombrie 2024, ora 10:00, o nouă sesiune de înscriere a persoanelor fizice în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Sud-Vest (judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea) s-a încheiat în timp record. Bugetul alocat instalării sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum, s-a epuizat prin înscrierea unui număr de 6.640 de persoane fizice. 

„Până astăzi, inclusiv, s-au înscris peste 58.000 de persoane fizice care vor avea oportunitatea de a beneficia de o finanţare substanţială de până la 30.000 de lei pentru finanţarea instalaţiilor de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice. Astfel, suntem tot mai aproape de a ne atinge scopul, acela de a asigura resursele necesare pentru a sprijini implementarea sistemelor de panouri fotovoltaice în aproximativ 67.000 de gospodării care îşi vor reduce costul facturii la energie electrică şi vor utiliza energie verde", a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a finanțării regiunii este de 199,2 milioane lei.