Vârsta minimă de la care poți avea cont pe WhatsApp a scăzut. Compania își armonizează cerințele la nivel global

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
whatsapp varsta
sursa: profimediaimages.ro/

Serviciul de mesagerie WhatsApp reduce vârsta minimă la care poți avea cont pe platformă de la 16 la 13 ani. Aplicația, care este deținută de gigantul rețelelor sociale Meta, face schimbarea pentru a-și uniformiza cerințele la nivel global.

WhatsApp și-a actualizat termenii și politicile de confidențialitate, ca răspuns la două noi reglementări ale UE, Digital Services Act (DSA) și Digital Markets Act (DMA). Mai multe informații au fost adăugate în secțiunea de termeni și condiții, unde este descris ce este sau nu permis pe platforma de mesagerie. Totodată, vârsta minimă de la care poți avea cont WhatsApp a scăzut de la 16 la 13 ani, iar utilizatorii au acum opțiunea de a trimite mesaje către aplicații terțe.

În timp ce numărul utilizatorilor va crește exponențial pe platformă, unii specialiști sunt îngrijorați că reducerea vârstei poate avea un impact negativ, din cauza faptului că minorii pot fi vulnerabili în a furniza date cu caracter personal mai ales atunci când trimit mesaje de pe WhatsApp către alte aplicații.

Compania a dat asigurări că toate conversațiile sunt criptate integral și riscul de a fi partajate accidental prin alte canale este nul, relatează RTE.

„Aceste actualizări operate în Europa nu schimbă cu nimic angajamentul nostru față de confidențialitatea utilizatorilor și nu partajează datele sensibile către terți. Oriunde v-ați afla în lume, protejăm toate mesajele cu criptare end-to-end, ceea ce înseamnă că nimeni, nici măcar WhatsApp, nu le poate citi sau asculta”, a declarat un purtător de cuvânt al WhatsApp.