Un interviu cu Schumacher a fost trucat cu ajutorul inteligenței artificiale. Familia fostului pilot de Formula 1 a obținut despăgubiri

Alexandru Gologan Data publicării:
michael schumacher
sursa: gettyimages.com/

Familia fostului pilot german de Formula 1 Michael Schumacher a primit despăgubiri în valoare de 200.000 de euro de la o revistă care a publicat un interviu fals generat cu Inteligenţa Artificială (AI).

Septuplul campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, în vârstă de 55 ani, nu a mai avut vreo apariţie publică din decembrie 2013, atunci când a suferit o accidentare gravă la schi în Alpii Francezi. Până în prezent, starea sa de sănătate este cunoscută doar de cei apropiaţi, iar familia a invocat deseori dreptul la intimitate în relația cu presa.

Revista germană Die Aktuelle a publicat pe coperta din aprilie 2023 poza unui Schumacher zâmbitor, cu titlul: ''Michael Schumacher, primul interviu''. Interviul s-a dovedit însă a fi creat cu ajutorul AI, relatează Reuters.

Un tribunal din Munchen a acceptat o înţelegere între grupul media Funke, editorul revistei Die Aktuelle şi familia Schumacher, fără a dezvălui alte aspecte. Redactorul-şef al revistei a fost concediat anul trecut, iar grupul Funke şi-a cerut scuze familiei fostului campion mondial.