Turcia interzice o platformă populară de jocuri online pentru copii. Autoritățile invocă siguranța minorilor

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
turcia interzis
sursa: profimediaimages.ro/

După ce a blocat Instagram în urmă cu o săptămână, Turcia a luat măsuri similare în privința Roblox, un joc online destinat copiilor şi adolescenţilor.

Popularitatea Roblox se datorează faptului că orice copil cu vârstă de peste 13 ani poate deveni un creator de jocuri prin intermediul platformei online. În 2015, a fost una dintre cele mai descărcate aplicații din Turcia.

Însă acum autoritățile au decis să suspende accesul la serviciu, pe motiv că alterează percepția celor mici prin conținut inadecvat.

„Minorii sunt expuși conținutului dăunător promovat de acest joc. Nu trebuie să prejudiciem viitorul copiilor noștri”, a declarat ministrul justiţiei Yilmaz Tunc.

În paralel, accesul la Instagram este blocat de pe 2 august, pentru că platforma nu a permis simpatizanților lui Ismail Heniyeh, fostul lider al Hamas asasinat la Teheran de israelieni, să publice mesaje de condoleanţe.

„Cei care iau aceste decizii nu știu cum funcționează economia şi tehnologia”, contestă primarul orașului Istanbul, Ekrem Imamoglu

După Roblox și Instagram, TikTok ar putea deveni următoarea aplicație digitală care primește interdicție de funcționare în Turcia, notează Le Parisien.