Primul satelit-spion lansat în spațiu de Seul a transmis imagini din Phenian. Proiectul a costat peste 700 milioane de dolari

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
satelit coreea de sud
sursa: shutterstock.com/

Primul satelit militar lansat de Coreea de Sud a transmis imagini din Coreea de Nord. Imaginile au o rezoluție bună și prezintă centrul capitalei Phenian.

Coreea de Sud a lansat satelitul militar folosind o rachetă SpaceX Falcon 9 de la baza Vandenberg Space Force din California în decembrie. Programul a fost evaluat la aproximativ 770.8 milioane de dolari și este primul de acest fel demarat de autoritățile din Seul.

Sud-coreenii au luat decizia de a iniția acest proiect după ce Coreea de Nord a plasat primul său satelit-spion pe orbită pentru a permite regimului lui Kim Jong Un să urmărească mișcările trupelor americane în regiune.

Imagini satelit Phenian
sursa: gettyimages.com/

Coreea de Sud s-a bazat mult timp pe ajutorul Statelor Unite pentru a primi informații din spațiul cosmic despre vecinul său, însă acum a dezvoltat propria tehnologie de urmărire. Seulul este decis ca până în 2025 să pună cinci sateliți-spion pe orbită, relatează Bloomberg.