OpenAI va permite accesul autorităților americane la programul său de inteligență artificială

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
inteligenta artificiala sistem ai
sursa: shutterstock.com/

După ce a lansat ChatGPT, progam informatic bazat pe inteligenţa artificială (AI), compania OpenAI a decis să permită accesul autorităților americane de reglementare la monitorizarea sistemului pentru a preîntâmpina eventuale riscuri apărute în sistem.

Institutul pentru siguranţa inteligenţei artificiale, organism creat în 2023 de administraţia lui Joe Biden, a încheiat un acord similar cu unul din marii rivali ai Open AI, Anthropic, potrivit Axios. Cele două companii şi-au asumat angajamentul de a colabora cu institutul în vederea evaluării și gestionării riscurilor de securitate.

„Aceste acorduri marchează o nouă etapă în dezvoltarea sigură a sistemelor bazate pe AI. Colaborarea noastră cu Institutul se va baza pe experienţa lor în domeniul securității cibernetice”, au transmis companiile.

Utilizarea pe scară largă a sistemelor bazate pe AI în domeniul industrial și al afacerilor nu este lipsită de provocări. Pe măsură ce tehnologia evoluează, apar tot mai multe breșe de securitate, pe care producătorii sistemelor de inteligență artificială vor să le diminueze.