OpenAI aprobă normele UE în materie de inteligență artificială. Compania care a fondat ChatGPT laudă efortul europenilor

Alexandru Gologan Data publicării: Data actualizării:
chat gpt openai ue
sursa: shutterstock.com/

OpenAI felicită autoritățile europene pentru adoptarea noului regulament privind inteligenţa artificială (AI), care a intrat recent în vigoare. Compania va respecta noul set de norme din principiu, nu din obligație, pentru că este în conformitate cu valorile pe care le promovează.

Directorul OpenAI, Sam Altman consideră noul cadru legislativ important pentru dezvoltarea, difuzarea şi utilizarea inteligenţei artificiale în Europa, pentru că asigură adoptarea unei tehnologii de încredere în ceea ce priveşte protejarea drepturilor omului, sănătăţii şi siguranței utilizatorilor.

„Credem într-o abordare echilibrată şi ştiinţifică, în care măsurile de securitate sunt integrate în procesul de dezvoltare durabilă a inteligenței artificiale”, susține Altman, potrivit ANSA.

OpenAI și-a exprimat intenția de a colabora îndeaproape cu Oficiul European pentru Inteligenţă Artificială cu scopul de a pregăti toată documentaţia tehnică şi alte recomandări pentru furnizorii şi utilizatorii serviciilor sale din piaţa europeană.