OpenAI antrenează “AI Agents” care să îndeplinească sarcini cotidiene. Data lansării e ținută secret

Ligia Munteanu Data publicării:
OpenAI
Foto: Profimedia

ChatGPT a reprezentat un avânt pentru inteligența artificiala, iar compania mamă nu se mulțumește doar cu atât. OpenAI va antrena Agenți AI (AI Agents), softuri care să poată îndeplini sarcini pe computere, realizate acum de oameni. Ar putea revoluționa modul în care folosim inteligența artificială în fiecare zi.

Acum ChatGPT poate scrie orice text dorești, însă dacă vrei să trimiți acel text într-un e-mail, se poate face doar manual, cu intervenție umană. Acest lucru se va schimba, după ce OpenAI va lansa Agenții AI pe care acum îi învață să se ocupe de aceste sarcini.

Aceste softuri AI vor putea îndeplini sarcini, cum ar fi rezervarea călătoriilor sau trimiterea de e-mailuri, toate la cererea oamenilor.

Agenții ar putea revoluționa modul în care interacționăm cu inteligența artificială. Conform unui raport din The Information, compania dezvoltă doi "Agenți AI" pentru a executa sarcini pe telefoane sau computere.

OpenAI își antrenează agenții, arătându-le exemple din modul în care oamenii folosesc computerele.

Se pare că unul dintre agenți va fi capabil să se ocupe de sarcini pe web, cum ar fi rezervarea biletelor sau colectarea de date de pe site-uri web. Celălalt ar putea funcționa cu aplicații de pe dispozitiv, de exemplu transferul de date dintr-un document într-o foaie de calcul.

Data de lansare a agenților AI ai OpenAI rămâne încă necunoscută.

Cea mai mare provocare rămâne cea legată de veridicitatea informațiilor. ChatGPT a fost acuzat de nenumărate ori că inventează sau că oferă informații neverificate și eronate. OpenAI va trebui să se asigure că Agenții săi nu repetă aceste probleme.

În acest moment, nu este clar cum intenționează OpenAI să se asigure că agenții săi AI nu vor face greșeli similare, dar mult mai costisitoare, dacă clienții le oferă acces la e-mailul, detaliile cardului de credit și alte informații personale. Compania va trebui să convingă oamenii că sistemul își poate proteja informațiile private.

Totuși, dacă OpenAI este capabil să depășească aceste probleme, agenții săi ar putea reprezenta debutul unei noi ere în modul în care interacționăm cu AI - la fel cum a făcut ChatGPT în 2022.